entoshof

Welke stappen komen er kijken bij het kopen van je eerste huis?

Geplaatst op

Het kopen van je eerste huis is voor velen een spannend proces. Er komen namelijk veel stappen bij kijken en met de snel ontwikkelde en verhitte huizenmarkt wordt het je helaas niet makkelijker gemaakt. Wat je wel heel erg helpt is het in de arm nemen van een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar weet precies hoe het proces van het kopen van een huis in elkaar zit en geeft je nuttige tips en helpt je door het hele proces heen. Op zoek naar een huis in Amsterdam? Dan is het hebben van een aankoopmakelaar in Amsterdam bijna een must om überhaupt kans te hebben op het aankopen van een woning.  De eerste stappen bij het kopen van een huis zijn:

  1. Bepaal je (realistische) woonwensen

Belangrijk is om stil te staan bij punten die je belangrijk vindt in een huis, bijvoorbeeld hoe groot het huis moet zijn, de locatie van het huis en de hoeveelheid kamers. Wanneer je dit hebt gedaan, geef je elke woonwens een cijfer. Zo sorteer je je eigen woonwensen van het belangrijkst tot wensen die wat minder belangrijk zijn. Is de locatie belangrijker dan bijvoorbeeld het aantal vierkante meter van een woning? Of woon je liever wat groter op een andere locatie? 

  1. Krijg inzicht in je budget

Om realistische woonwensen te hebben is het ook belangrijk om inzicht te krijgen in het budget. In een kasteel wonen is bijvoorbeeld voor vele mensen niet weggelegd. Inzicht hebben in het budget is superbelangrijk. Ga voor je zoektocht naar een huis langs bij een hypotheekadviseur, dan weet je wat je budget is en op welke prijsklasse je op makelaarssites en Funda kunt sorteren. 

  1. Schakel meldingen aan bij makelaarssites en Funda

De hele dag Funda of makelaarssites in de gaten houden heeft bijna niemand tijd voor, om toch als een van de eerste te weten dat er een huis in de verkoop is gegaan binnen jouw budget is het handig om de zoekopdrachten op te slaan en het krijgen van meldingen bij dit soort sites in te schakelen. 

  1. Schakel een aankoopmakelaar in

Ook een aankoopmakelaar heeft inzicht in huizen die nieuw in de verkoop komen. Vaak zelfs eerder dan dat ze online komen op de makelaarssites en Funda. Daarnaast begeleiden ze je verder in het proces van het kopen van een huis.

  1. Vraag direct een bezichtiging aan

Vraag zo snel mogelijk na het krijgen van een melding een bezichtiging aan, indien het huis je op papier bevalt. Bij twijfel raden we ook aan een bezichtiging in te plannen. 

Vervolgens is het tijd voor de bezichtiging, ook hier attendeert de aankoopmakelaar je op punten waar je op moet letten. Bevalt het huis? Breng dan een bod uit. Zowel de verkopende partij als de aankoopmakelaar leggen je precies uit hoe dit in zijn werk zal gaan en met wat voor bod je eventueel een kans maakt voor het bemachtigen van een specifiek huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden