entoshof

Wel of geen aankoopmakelaar inschakelen?

Geplaatst op

Een huis kopen is spannend en iets wat je eenmalig in jouw leven doet. Het is een enorme investering en er komt heel wat op je af. Er is ontzettend veel informatie online te vinden, maar je kunt ook gewoon een professional inschakelen. Een makelaar is een professional en fungeert als tussenpersoon bij de verkoop, verhuur of aankoop van een woning. Wanneer je een huis wilt kopen, dan is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wat doet een aankoopmakelaar precies? En wat zijn de kosten? Onderstaand vertellen we alles over aankoopmakelaars!

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar brengt de wensen van de woningzoekende in kaart. Aan de hand van de in kaart gebrachte wensen, zoekt de aankoopmakelaar naar een woning. Een aankoopmakelaar is goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en weet wanneer een woning in de verkoop gaat. Op die manier zit je als koper dicht bij het vuur. Dit is handig, vooral als je een huis wilt kopen in een gewilde regio. Een aankoopmakelaar kan je helpen met het gehele aankoopproces van een woning. Vanaf het zoeken naar een huis, tot aan de sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning. Je kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te doen. Zo vinden veel mensen het leuk om op zoek te gaan naar een passende woning, maar laten ze de onderhandeling over aan de aankoopmakelaar.

Overweeg je om een nieuwbouwwoning te kopen? Neem dan eens een kijkje op de website pandomonieuwbouw.nl. Hier kun je meer informatie vinden over de nieuwste nieuwbouwprojecten en de financiering van een nieuwbouwwoning.

De kosten van een aankoopmakelaar inschakelen

Wat kost een aankoopmakelaar? Dat verschilt natuurlijk per aankoopmakelaar, maar er zijn geen vaste tarieven voor het inschakelen van een makelaar. Vaak is de vergoeding een vast bedrag, maar er zijn ook aankoopmakelaars die werken met een percentage van de aankoopprijs, dit noemen we ook wel courtage. Vraag altijd bij meerdere makelaars een vrijblijvende offerte op, zodat je die offertes met elkaar kunt vergelijken. Kijk bij het vergelijken goed of het tarief met of zonder btw is.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden