entoshof

Wat heb je nodig voor een babykamer en waar moet je op letten?

Geplaatst op

Wanneer je een kindje verwacht is het fijn als de babykamer klaar is voordat hij of zij komt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er voor dat alle praktische en noodzakelijk meubels en spullen in de kamer aanwezig zijn. Accessoires zijn leuk, maar is niet per se nodig. Ook als je een beetje op je budget moet letten zijn accessories iets dat je later kunt aanschaffen. Belangrijk is dat een babykamer vooral veilig is. 

Een wiegje of ledikantje

Een slaapplekje voor je baby is een must. Kies daarom voor een wiegje of ledikantje met matras, hoeslaken en trappelzak. Een dekbed of kussen raden we pas aan vanaf twee jaar of ouder. Wanneer je kindje uit een wiegje of ledikant groeit kun je een kinderbed aanschaffen. Deze is nog niet zo groot als een ‘volwassen bed,’ maar ook niet zo klein als een ledikantje. 

Een commode met aankleedkussen

Een verschoonplek gebruik je zoals je kunt verwachten een aantal keer per dag. Ook het aantrekken van de kleding kun je op de commode doen. Zo kun je er namelijk goed bij. Daarnaast is een commode speciaal gemaakt om je kindje op te verschonen of te verkleden. Ze hebben daarom allemaal een opstaande rand, die voorkomt dat je kindje er vanaf rolt. 

Nachtlampje

Een nachtlampje is niet alleen prettig voor jou, om in het donker je kindje te zien, maar het geeft je kindje ook een veilig gevoel. 

Kledingkast

Alle babykleertjes, luiers en handdoeken kun je het beste een plekje geven in een eigen kledingkast voor je kindje. Zo ligt alles bij elkaar en weet je de spullen te vinden. 

Gebruik verf op waterbasis

Mocht je besluiten geen gebruik te maken van behang, maar van verf. Koop dan verf op waterbasis. Andere soorten verf bevatten chemische stoffen. Tijdens en na het verven komen deze vrij. Dit is ongezond voor jou en je kindje. 

Babyfoon en een Luieremmer

Nog 2 handige voorwerpen zijn een babyfoon en een luieremmer. Een luieremmer spreekt voor zich, hier gooi je de vieze luier in van je kindje. Met een babyfoon kijk-en/of luister je mee als je kindje alleen in zijn of haar slaapkamertje slaapt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden