entoshof

Waarom is nachtrust belangrijk?

Geplaatst op

Slapen doen we allemaal. De een vind het geweldig en de ander kijkt er een beetje tegenop. Niet iedereen valt binnen een paar minuten in slaap en sommige mensen liggen zelfs meer dan een uur wakker. Toch moet iedereen slapen om goed te kunnen blijven functioneren. Maar waarom slapen we eigenlijk en wat heeft dit voor effect op ons lichaam? In deze blog leggen we je uit hoeveel slaap elke persoon nodig heeft en waarom je niet zonder slaap kunt.

Hoeveel moet ik slapen?

Hoelang je moet slapen is per persoon verschillend. De een heeft genoeg aan 6 uur slaap en de ander is na 9 uur slaap nog steeds vermoeid. Weet je nou niet hoelang je moet slapen, dan kun je een aantal richtlijnen volgen. Hoe ouder je wordt hoe minder slaap je nodig hebt. Zo slapen baby’s het meeste. Van 1 t/m 5 jaar slapen ongeveer 12 uur per dag. De leeftijd 6 t/m 13 jaar slapen ongeveer 10 uur en van de leeftijd 14 t/m 17 jaar slapen ongeveer 9 uur. Daarna is de aangegeven hoeveelheid slaap ongeveer 7-9 uur. Dit verschilt wel per persoon, maar het is een goede houvast. In ieder geval is het goed om naar je lichaam te luisteren. Om goed te kunnen slapen is ook een goed bed nodig. Woon je in de hoofdstad, dan is het verstandig om even te kijken bij beddenwinkel Amsterdam. Een bed is een investering die zich uitbetaald in een goede nachtrust.

Waarom moet je slapen?

Als je slaapt, dan gebeuren er enkele processen in je lichaam. Een voorbeeld hiervan is herstellen van het lichaam. Je lichaam neemt van de gelegenheid gebruik om s nachts te herstellen. Ook gebeuren er allerlei processen in je hersenen als je de verschillende fases doorloopt met slapen. Allereerst neemt de hersenactiviteit af gedurende 5 tot 20 minuten. Daarna kom je in een lichte slaap en hoor je geluid nog wel. Je kunt vervolgens wakker worden en het idee hebben dat je nog niet geslapen hebt. Daarna kom je in je diepe slaap. Daarbij worden je hersens actiever, dit komt omdat je dan gaat dromen. Je ogen bewegen daarbij ook een stuk meer. Zie je bij iemand die slaapt dus de ogen bewegen, dan weet je dat diegenen aan het dromen is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden