Een dakkapel kan een leefruimte drastisch veranderen. Daarnaast heeft ook invloed op de waarde, stijl en mogelijk ook indeling van je woning. Zo kan je zolder ineens een leefruimte worden waardoor een andere ruimte eindelijk kan veranderen in een hobbykamer. Een dakkapel biedt dus uitkomst voor veel soorten wensen, maar is het ook voor jou een goede keuze? We belichten voor- en nadelen in deze blog van het laten installeren van een dakkapel.

De voordelen van een dakkapel

Veel woningen beschikken over schuine daken. De ruimte met schuine wanden kan je soms beperkt invullen. Met een dakkapel kan je bijvoorbeeld van een zolderruimte ineens een volwaardig slaapkamer maken. Je creëert lichtinval en mobiliteit in een ruimte. Zo maak je niet alleen ruimte op de betreffende ruimte, maar kan je door het verschuiven van de invulling van kamers ergens anders weer nieuwe ruimte creëren. Denk maar aan een hobby-, sport-, of logeerruimte. Omdat je ook raamwerk laat plaatsen kan het ook helpen voor een betere ventilatie in huis.

Waar moet je rekening mee houden?

Een dakkapel plaatsen gaat niet zonder risico’s en zaken waar je echt even op moet letten. Een dakkapel is een constructie met veel haken en ogen. Een goede dakdekker kan precies inschatten welk materiaal en afmetingen passen bij jouw woning. Doe daarom ook altijd onderzoek naar ervaren specialisten en ga hier mee in zee. Een dakkapel plaatsen gaat gecombineerd met het vragen van advies over de technische haalbaarheid. Hier zit een prijskaart aan verbonden waardoor je een goed budget moet hebben om het proces van idee tot oplevering kan financieren. Daarnaast moet je rekening houden dat je de dakkapel voorziet van periodiek benodigd onderhoud. Zo geniet je het langst van een kwalitatief stevig dakkapel.

De beste dakkapel vinden voor jouw woning

Afhankelijk van je persoonlijk wensen kan de beste keuze voor een dakkapel verschillen. De kwaliteit en prijsverhouding speelt hier in ieder geval een belangrijke rol in. De beste dakkapel prijzen vind je bij ervaren dakdekkers zoals bij Van Hattem Dakkapellen. Ze houden rekening met persoonlijke wensen en zorgen dat afmetingen, type materiaal en budget altijd goed met elkaar afgestemd worden. Zorg dus dat je de juiste dakdekker vindt die rekening houdt met jouw voorkeuren en budget.

Pin It on Pinterest