entoshof

Waar moet ik opletten bij het kopen van een huis?

Geplaatst op

Het kopen van een huis is een behoorlijke investering waar vele euro’s mee gemoeid zijn. Het is daarom heel belangrijk om een goede keuze te maken welke woning je gaat kopen. Veel mensen laten zich ook adviseren door een makelaar wanneer ze een woning gaan aanschaffen dit om te voorkomen dat ze een miskoop doen en jarenlang aan een hypotheek vast zitten die hen niet past en wonen in een huis met veel gebreken. In deze blog gaan we een aantal tips gegeven waarmee jij de juiste keuze voor je nieuwe huis kan maken. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips.

Je budget

De grote fout die veel mensen maken is, dat ze een woning op het oog hebben voordat ze een budget hebben opgesteld. Veel slimmer is het dus om eerst een budget op te stellen en daarna pas te gaan kijken welk huis je wilt hebben. Op deze manier voorkom je twee problemen:

  • Teleurstelling omdat de woning die je gezien hebt te duur is
  • De tijd gespeeld hebt aan het zoeken naar woningen die niet binnen je budget passen

Natuurlijk zijn er nog veel meer problemen die zou kunnen noemen, maar dit zijn toch wel de belangrijkste. Wij zitten natuurlijk ook voordelen aan het opstellen van een budget, naast het voorkomen van de hierboven gestelde nadelen. We noemen twee voordelen van het opstellen van een budget:

  • Kritisch kunnen kijken naar een woning, om zo te kunnen bepalen of een woning eventuele gebreken mag hebben. Als deze woning eventuele gebreken mag hebben, dan moeten ze natuurlijk ook gerepareerd kunnen worden en daar moet je budget voor hebben. Het is dan slim om niet de hoofdprijs te betalen voor een woning, omdat je immers nog geld kwijt bent aan de manuren en materiaalkosten. Natuurlijk kan het voorkomen dat het niet anders kan, dat je echt de hoofdprijs moet betalen of soms nog wat meer. Dat heeft dan vaak te maken dat veel mensen in een stad willen wonen en dat het aantal betaalbare woningen schaars is.
  • Als je weet wat je budget is, dan kun je ook bepalen of je eventuele uitbreidingen aan de woning kan doen om deze zo beter op je wensen te laten aansluiten. Wanneer dit mogelijk is wordt een woning waarschijnlijk aantrekkelijker dan wanneer je de uitbreidingen en aanpassingen niet kan doen.
  • We hebben het hier dus in twee gevallen over aanpassingen aan de woning waarbij de eerste dus uit nood geboren is en de tweede meer te maken heeft met de wensen aangaande de woning , dat de faciliteiten niet op orde zijn in relatie tot wat je met de woning wil doen.

Isolatie en vocht

Wanneer je een woning koopt is het belangrijk om te kijken of er geen problemen met de isolatie zijn. Vaak hangen problemen met de isolatie samen met vochtproblemen. Of een woning deze problemen heeft merk je snel genoeg. Er hangt dan een muffe lucht in huis en de muren vertonen sporen van vochtschade. Dit laatste kan variëren van schimmelvorming, optrekkend vocht, spocht of loslatend behang. Wanneer een woning niet goed geïsoleerd is, zal er veel warmte die opgewekt wordt door de warmte installatie verloren gaan, met als gevolg voor jou een veel hogere energierekening. In het kader van ecologisch wonen, milieuverbetering en maandelijkse kosten besparing, is het niet wenselijk dat de isolatie van je woning niet op orde is. Merk je problemen met betrekking tot watertoevoer of -afvoer? Neem dan contact op met SOS Snelservice.

Experts in de arm nemen

Wanneer je een woning gaat kopen, is het zeer af te raden om zonder dat je een expert geraadpleegd hebt, de knoop door te hakken; het contract te ondertekenen en het bedrag over te maken. Laat altijd een expert het pand checken! Dit is overigens normale praktijk bij het kopen van een woning en een makelaar zal je ook altijd adviseren om experts naar je woning te laten kijken, ook wanneer dit een nieuwbouwwoning betreft. Er zijn veel gevallen bekend waarbij nieuwbouwwoningen, zelfs die in opdracht van de aanstaande bewoner gemaakt zijn, opgeleverd zijn met veel fouten en tekortkomingen. De bouwer is hiervoor verantwoordelijk en zal de problemen moeten oplossen. Je moet wel zorgen dat je hier een officieel rapport van hebt anders heb je geen goede bewijzen en wordt het moeilijker om eventuele problemen aan de kaak te stellen, een rapport van een expert gaat je daarbij helpen. Dus niet de opleveringspapieren teken als er geen inspectie is geweest.

Conclusie

Het kopen van een huis is geen kleine aangelegenheid en moet je dus zeker zorgvuldig doen. Gelukkig zijn er tal van experts die je kunnen helpen om de keuze zo goed mogelijk te maken. Wij hebben in deze blog je een aantal handvatten gegeven om deze keuze makkelijker te maken. We vonden het leuk dat je deze blog hebt gelezen. Blijf ons vooral volgen, zodat je altijd op de hoogte bent. We blijven bloggen om jou van de juiste informatie te voorzien. Veel succes met het kopen van je nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden