entoshof

Voordelen van eikenhouten vloeren

Geplaatst op

Hardhouten vloeren zijn tegenwoordig een van de populaire vloerkeuzes. Of de stijl nu klassiek, eigentijds of eclectisch is, ze kunnen elk type decor aanvullen en een aanzienlijke waarde aan een huis toevoegen. Hardhouten vloeren staan bekend om het behoud van de rijke kwaliteit voor een langere duur van tijd. Ze zijn een uitstekende lange termijn investeringsmogelijkheid voor de huiseigenaar. Omdat ze er niet alleen aantrekkelijk uitzien, maar ook de doorverkoopwaarde van het gebouw aanzienlijk verhogen. Bij https://www.eikenhouthandel.nl/ vind je hoogwaardig hout. Supermooi. 

Een houtenvloer realiseren thuis

Wil je de hardhouten vloeren te installeren in huis? Maar weet je niet precies hoe en wat. Om al je twijfels weg te nemen gaan we je een aantal voordelen noemen:

Vele soorten

Hardhouten vloeren zijn er in vele soorten kleuren, patronen, vlekken, en maten. Je kunt kiezen op basis van je keuze en de plaats waar je ze wilt installeren. De meest gebruikte houtsoorten zijn: 

 

  • Eiken bomen hout
  • Kersenbomen hout
  • Notenbomen hout
  • Esdoorn bomen hout

 

Er zijn veel voordelen van dit type vloer zoals dat ze duurzaam zijn, een langere houdbaarheid hebben en in een verscheidenheid van kleuren komen en nog veel meer. 

Voordelen eikenhouten vloeren 

Waarom zou je kiezen voor een eiken houten vloer voor je huis? Hieronder vindt je enkele goede redenen waarom dit de beste keuze is:

Duurzaamheid

Massieve eikenhouten vloeren hebben een zeer lange houdbaarheid. Weet je dat zelfs 200 jaar oud teruggewonnen eikenhout er toonbaar mooi uitziet en een grote verkoopwaarde heeft? 

Stijlvol

De afwerking van deze houten vloer heeft het vermogen om het uiterlijk van elk gebouw moeiteloos te verbeteren. Zelfs de ruwe vorm van het hout ziet er stijlvol en elegant uit.

Water en hittebestendig

Naarmate het seizoen verandert, worden veel houtsoorten aangetast door water en hitte, maar maak je geen zorgen, eikenhout heeft daar helemaal geen last van. Het is ook deuk- en krasbestendig. 

Natuurlijke verkleuring

Eikenhouten vloeren zien er goed uit in hun ruwe vorm, maar je kunt ze ook beitsen in verschillende beitsen en kleuren om de exotische en antieke uitstraling te krijgen. Van lichte kleuren tot donkere tinten, er zijn vele variëteiten van vlekken beschikbaar.

Bestand tegenschimmel

Dit is een ander groot voordeel van het eikenhout. Ja, ze hebben een lange houdbaarheid als ze zijn zeer resistent tegen insecten en schimmel aanvallen. Je hoeft dus geen geld uit te geven om ze te repareren; dat scheelt dus een hoop geld.

Gemakkelijk te realiseren

In tegenstelling tot andere hardhouten vloeren zijn massieve eikenhouten vloeren vrij gemakkelijk te installeren. Ze worden geleverd in planken van verschillende afmetingen, die je gemakkelijk zelf kunt installeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden