Lekker ontspannen willen we allemaal wel. Lang niet iedereen doet dit voldoende, terwijl ontspannen helemaal niet zo moeilijk is. Je kunt een zen moment vinden in de gekste dingen. Ben je wel toe aan wat rust, maar weet je niet helemaal hoe je dit vinden zal? Lees deze korte tekst een keertje door. Je zult sowieso goede ideeën opdoen en zult de creativiteit vinden zelf dingen te bedenken die rustgevend kunnen zijn. Dingen die op het eerste oog helemaal niet zo bijzonder lijken, maar die toch een oase van rust geven. 

Patronen in schaarhekken

Schaarhekken, ken je ze? Schaarhekken zijn hekken die te herkennen zijn aan hun mooie kruispatroon. Je zult de schaarhekken vast ooit eens hebben gezien. Je vindt het waarschijnlijk maar raar dat deze blog nu ineens over schaarhekken lijkt te gaan. Wat hebben die schaarhekken dan nu met ontspanning te maken? Best wel veel! Net werd al kort even het mooie kruispatroon genoemd van dergelijke hekken. Focus je eens op dit prachtige patroon. Het kruispatroon vormt verschillende ruitjes. Je zult merken dat je een soort van weg begint te dromen en overspoeld raakt met rustgevende gevoelens. Zo makkelijk kan het dus zijn om volledig zen te raken door een doodnormaal object. 

Kleur en textuur

Op dezelfde wijze kun je je concentreren op het patroon van verschillende voorwerpen en op die manier in je eigen wereld terecht komen. Ook kun je letten op kleuren en textuur. Een mooi patroon op een bepaald kussen op de bank of de prachtige kleuren van de bloemen om je heen. Ontdek het hypnotiserende gevoel en laat alle gedachten even volledig los. Maak je hoofd maar helemaal leeg terwijl je geniet van het gevoel van totale ontspanning. 

Eenvoudig eigenlijk hè? Om rust te vinden in de dingen waarvan je het totaal niet had verwacht. Zo simpel kan het zijn. Natuurlijk zijn er ook de standaard methodes zoals een lekker warm bad nemen of luisteren naar wat muziek. Deze blog is bedoeld voor de mensen die eens iets anders willen proberen. Methodes die niet zo vanzelfsprekend zullen zijn. Hopelijk heeft deze blog je geïnspireerd.

Pin It on Pinterest