Niet alleen in de industriële sector wordt gebruik gemaakt van gevaarlijke stoffen. Ook thuis kunnen we ze vinden in het keukenkastje. Over het algemeen is het wel zo, dat stoffen die in de sector van de industrie gebruikt worden, wel een stuk onveiliger zijn. Maar dan alsnog, thuis moet je ook de nodige veiligheid betrachten, zeker wanneer je kinderen hebt die nog klein zijn. We nemen een aantal veiligheidstips met je door. (De voorbeelden in deze blog zijn deels van toepassing op woningen, terwijl ze allemaal gebruikt worden binnen de industriële sector.)

Een lekbak

Wanneer je wel eens in de garage aan het sleutelen bent aan je auto, dan wil er nog wel eens olie vallen. Voor het milieu is het niet goed als de olie in contact komt met bijvoorbeeld de grond of planten en dieren. Daarom raden we je aan om altijd een gedegen lekbak te gebruiken. Diverse lekbakken zijn geschikt voor thuis en andere zijn weer meer geschikt voor binnen een bedrijf. Bij de milieuconcurrent.nl helpen ze je graag verder bij het maken van je keuze. 

Gasflessenopslag 

Het is erg belangrijk dat je een goede opslag hebt voor gasflessen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je flessen met gas voor allerlei doeleinden hebt. Dan is het wel fijn, als er brand uitbreekt, dat deze flessen niet ontploffen. Dat kun je dus vertragen met een goede gasflessenopslag. 

Zuuropslag

Een opslag voor zuur is ook voor in huis belangrijk. Er bestaan namelijk middelen voor thuis (zoals gootsteenontstopper) die zeer schadelijk zijn en gevaarlijk voor jonge kinderen. Wanneer je deze middelen veilig achter slot en grendel hebt, dan loop je geen risico dat de kinderen er mee gaan experimenteren. 

Opslagkluis

Om de meest brandgevaarlijke producten veilig op te kunnen slaan (dit is met name in de industrie erg handig) is het nodig om een gedegen opslagkluis te hebben. Zo kun je eenvoudig vaten met olie opslaan, gasflessen kunnen hier ook prima in opgeborgen worden. Zo´n klus is circa 60 minuten brandvertragend. 

Wil je meer weten over de verschillende toepassingen en producten die het mogelijk maken om je woning of bedrijf veiliger en milieuvriendelijker te maken? Kijk dan op milieuconcurrent.nl

Pin It on Pinterest