entoshof

Veilig in je eigen huis

Geplaatst op

Het is de nachtmerrie van iedere huizenbezitter, gestommel beneden. Verbeelde je je het nou of was daar echt geluid. Zelf durf je niet naar beneden toe, dus je doet niks en luistert door. Na verloop van tijd ben je mans genoeg en stuur je je man naar beneden. Het blijkt dat je zoon aan het slaapwandelen is en je brengt hem rustig naar bed. Een angstig gevoel blijft toch hangen. Wil je weten wat je aan dat gevoel kan doen? Lees het in deze blog.

Soorten sloten

Er zijn verschillende soorten sloten waarmee je je huis kunt beveiligen. Zo bestaat er onder meer een oplegslot, een insteekslot of een penslot. Voordat we hier dieper op ingaan is het goed om te weten hoe een slot nou eigenlijk in elkaar zit. Als eerste heb je de slotkast. Dit is het gedeelte waar je de sleutel in steekt. Vervolgens draai je de sleutel rond en komt de dag- of nachtschoot in beweging. Dit zorgt ervoor dat de uitsparing in het kozijn valt, waardoor de deur op slot is. Het oplegslot is het type slot wat je vooral ziet in oudere woningen. Dit open je met een draaiknop of een schuifhendel. Het insteekslot is de nieuwere versie en zie je vooral in nieuwbouwhuizen. Als je de deur sluit, dan valt de dagschoot in de sluitplaat. Vervolgens kun je de deur nog steeds openen als je de klink of sleutel een stukje draait.  

Waarom een slotenmaker?

Een slotenmaker kun je voor verschillende doelen gebruiken. Je sleutel is bijvoorbeeld afgebroken in het slot, je bent je sleutels kwijt of er is geprobeerd in te breken. Allemaal redenen om de slotenmaker te bellen. Een slotenmaker kun je overal vinden. Woon je bijvoorbeeld in Den Haag, dan bel je slotenmaker Den Haag. Een snelle service is daarbij belangrijk, omdat het ervoor kan zorgen dat je deur weer snel sluit. Als je weg moet is dat handig, omdat iedereen je huis in kan als je deur niet dicht is. Dit zal er ook toe leiden dat de verzekering niet uitbetaalt, en dat wil je natuurlijk niet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden