entoshof

Tuintrends voor 2022 zijn heel tof

Geplaatst op

In deze blog willen we met je doornemen wat je kunt doen om je tuin in 2022 net zo mooi te krijgen als deze is in 2021. Wij hopen allemaal natuurlijk dat de tuin in 2022 veel minder de enige plek zal zijn waar je buiten kunt zitten, want we willen wel dat de terrassen open zijn. We hopen allemaal dat het coronavirus niet sterk terugkomt zoals het in 2020 was. Met de vaccinaties en alles is de verwachting dat het virus ditmaal niet zo hard zal toeslaan en dat er minder restricties of helemaal geen restricties nodig zullen zijn in 2022. 

Natuurlijk is de tuin in 2022 ook nog heel belangrijk en daarom willen we je via deze blog een aantal leuke tips meegeven waarmee jij de tuin helemaal top kan maken.

Elementen die leuk zijn voor in de tuin 

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om verschillende elementen in de tuin van tuinhout te maken. Je kunt bijvoorbeeld een pergola maken, maar net zo goed een blokhut neerzetten van tuinhout. Zeker als jezelf niet heel erg handig bent, zijn er ook nog mogelijkheden om deze projecten aan een expert uit te besteden. Soms zijn blokhutten ook als prefabpakket te koop, dan kun je ze gewoon als een puzzel in elkaar zetten op locatie. Wist je dat er ook prefabhuizen bestaan? In Amerika hebben ze daar een heleboel van. Er bestaat handig gereedschap waar je gemakkelijk een houten bouwwerk mee in de tuin kan maken, namelijk tackers. Dat zijn spijker- of nietpistolen waarmee je dus snel spijker en nietjes in het hout kunt schieten. Zo bevestig je snel verschillende houtdelen aan elkaar. 

Voor de mensen die niet weten wat een pergola is, dit is een overkapping waar je met z’n allen lekker onder kunt zitten, dat is geen overbodige luxe in de zomer, want je bent mooi beschermd tegen de felle zonnestralen en af en toe een regenbui. Een tacker kopen gaat gemakkelijk via tackerplaza.nl.

Snel een tuin inrichten met stapelstenen

Een tuin is natuurlijk meer dan een tuinhuis, blokhut of pergola. Het is ook erg belangrijk dat er een goede bestrating is. Je kunt gemakkelijk bestrating in de tuin aanleggen door gebruik te maken van stapelstenen, dat zijn stenen die je niet hoeft te metselen en heel gemakkelijk gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld bloembakken te maken, of terrastegels die een bijzonder mooie look hebben, bijvoorbeeld keramische tegels. Wanneer je meer gaat voor een mediterraanse tuin, dan is het leuk om terracotta potten en een muur met een mozaïek van tegeltjes in de tuin te realiseren.

Blijf onze blogs volgen, want we houden je graag op de hoogte met inspirerende ideeën en tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden