De plannen voor je nieuwe huis worden gesmeed en het is tijd om te bepalen hoe je woning eruit gaat zien. Er zijn veel stijlen waaruit je kunt kiezen en dat mag je helemaal zelf op basis van je smaak bepalen. Natuurlijk is het wel handig om een beetje inspiratie op te doen, want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Kijk met ons mee naar de populaire stijlen van dit moment. Makelaardij Kappelle, makelaar in Laren, helpt je graag met gedegen advies.

Eigentijds

Bij de contemporary of eigentijdse stijl wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen, zoals hout en natuursteen. Ook vinden we veel open ruimten in de woning. Dit wordt ook wel het open floor plan genoemd. Je ziet veel van de dragende architectuur in het interieur, zoals draagbalken. Dit heeft de stijl geleend van de industriƫle stijl.

De koloniale stijl

De huizen in de koloniale stijl worden gekenmerkt door een puntdak, dakkapellen, veel lichte tinten en soms een veranda. Het is van oorsprong een Amerikaanse stijl. Vaak zijn de huizen van baksteen gemaakt en zelfs van hout. De voordeur zit vaak in het midden van de gevel terwijl de ramen aan weerszijden van de ingang geplaatst zijn. Dit laatste zorgt voor een mooie symmetrie.

Minimal

Bij minimalistische architectuur hoef je geen opsmuk en franjes te verwachten. Ook van geveldecoratie is deze stijl wars. Wat zien we wel bij deze stijl? Moderne materialen als beton, glas en staal. Veel open ruimtes en enorme ramen. Er wordt een connectie met de omgeving van de woning gelegd. Binnen en buiten lijken in elkaar door te lopen. Meer doen met minder is een vaste stelling binnen deze architecturale stijl.

Mediterraans

We kennen allemaal die leuke huisjes in Frankrijk toch? Te vinden in pittoreske dorpjes. Als je ze vanuit de auto ziet, dan krijg je echt dat vakantiegevoel. Nou deze stijl kun je prima kiezen voor je woning. De herkenbare elementen van deze stijl zijn: vrolijke kleuren zoals geel, roze en oranje. De huizen in deze stijl hebben vaak een puntdak met pannen van gebakken klei of steen. Vergeet ook de binnentuin niet! Als je kies voor deze stijl dan is een mooie pergola natuurlijk verplicht. Daar kun je heerlijk zitten genieten van zomeravonden met familie en vrienden. Een pergola geeft je tevens de mogelijkheid om droog te zitten als het even regent in de zomer. De plek om een BBQ te houden.

Pin It on Pinterest