Vind je het ‘s avonds laat lastig om in slaap te vallen? Meerdere redenen kunnen ten grondslag liggen aan dit probleem. Een goede nachtrust is essentieel om op een dag maximaal te presteren. Daarnaast kan 1 slechte nacht een domino-effect veroorzaken voor de dagen erna. En dat kan soms echt lang duren. Stress is een veel voorkomende oorzaak. In deze blog behandelen we diverse tips die deze eindeloze domino-effect doorbereken. Het doel is namelijk ontspannen.

Je gedachten opzijzetten

Lig je in bed nog lang vol met gedachten? Dan zijn je hersenen nog volop bezig om alles te bolwerken en kun je niet ontspannen. Dit is heel natuurlijk, maar wel een vervolg van een probleem. Soms kan het zo erg zijn dat je begint te piekeren. Dit zorgt er alleen maar voor dat je moeilijk slaapt of simpelweg niet in slaap kan vallen. Wat is dan de oplossing? Met ontspanningsoefeningen kom je al een heel eind. Je kunt niet alle gedachten in een keer oplossen. Maar je kunt wel grenzen stellen en je gedachten opzijzetten. Ontdek welke ontspanningstechniek voor het slapen gaan voor jou het beste werkt. Dit kan van schaapjes tellen tot diepgaande ademhalingstechnieken. 

Spieren ontspannen

Van stress krijg je gespannen spieren. Dit kan ervoor zorgen dat je vaak ligt te draaien in bed. Ben je ook altijd lang bezig tot je de juiste slaaphouding hebt gevonden? Dan is het ontspannen van de spieren een goede oplossing. Oefeningen kunnen hierbij helpen, zoals diverse yogatechnieken. Probeer onder andere de Yoga Nidra techniek uit om de spieren te laten ontspannen en vervolgens sneller in slaap te vallen. 

Matras is allesbepalend

Je kunt de beste technieken om in slaap te vallen toepassen. Maar als het matras niet in orde is dan zul je altijd lastig in slaap vallen. Het verschilt per persoon waar je het liefst op ligt. Daarom raden we aan om fysiek de matrassen uit te proberen. De soort en maat matras 160×200 wordt veelvuldig gekozen. Deze tweepersoons formaat is in veel soorten te vinden. Waaronder koudschuim, traagschuim, pocketvering en topdekmatrassen. Ga langs de Matrassenman showroom in Enkhuizen en test ze voor jezelf uit!

Pin It on Pinterest