entoshof

Nieuwe kozijnen nodig?

Geplaatst op

Je huis heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Het is dan belangrijk om niet alleen de gedeeltes binnen te controleren, maar ook de buitenkant van het huis zo nu en dan te inspecteren. De weersomstandigheden kunnen namelijk op den duur voor verrotting en schade zorgen aan je huis, waaronder je kozijnen. Het is belangrijk om je kozijnen in goede staat te houden, kozijnen zorgen namelijk voor je isolatie in huis en houden de warmte binnen en kou buiten. Als een kozijn rot begint te worden kan het water en kou toelaten en kan er ook binnen in het huis schade beginnen te ontstaan. Tegenwoordig heb je dan ook verschillende soorten kozijnen die ieder zijn eigen voordelen hebben. In deze blog nemen we de verschillende kozijnen dan ook even door, zodat je een goede keuze kunt maken uit een kozijn die voor jou het meeste voordeel heeft.

Houten kozijnen

Een hout kozijn is een van de meest voorkomende kozijnen. Dit kozijn is voorzien van een natuurlijke uitstraling en biedt een warme en klassieke look aan je woning. Voordelen van dit kozijn is dat je ze makkelijker kunt bewerken en kunt veranderen van kleur. Tevens zijn houten kozijnen vaak goedkoper dan andere varianten. Een hout kozijn heeft wel wat belangrijke aandachtspunten die nodig zijn. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je kozijnen om de 5 jaar opnieuw te schilderen of te lakken om vocht, schimmel en rotting van het hout tegen te gaan. Door het om de zoveel tijd te schilderen hout je ook insecten buiten de deur. Bepaalde insecten kunnen namelijk door hout heen vreten en voor veel schade zorgen.

Hout / aluminium kozijnen

Hout / aluminium kozijnen combineren een natuurlijke klassieke uitstraling en zorgen tevens voor een goede isolatie. Aan de buitenkant biedt het aluminium frame bescherming tegen weersinvloeden, terwijl het houten frame aan de binnenkant zorgt voor een warme uitstraling. Hoewel deze kozijnen minder onderhoud nodig hebben in vergelijking met volledige houten kozijnen, vereist het aluminium gedeelte af en toe wel nog een grondige reiniging en bescherming tegen oxidatie.

Kunststofkozijnen

Een kunststof kozijn is tegenwoordig de meest groeiende variant van kozijnen. Dit komt doordat de kozijnen zijn gemaakt van kunststof en dus niet gevoelig zijn voor weer en wind. De kozijnen zijn door gladde materiaal ook gemakkelijk schoon te maken en hoef je verder niet te schilderen of te lakken. Het materiaal is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, alleen is niet van kleur te veranderen. In tegenstelling tot houten kozijnen is het dus niet mogelijk om de kunststof kozijnen te schilderen in een andere kleur. Wel zijn deze kozijnen het best isolerend en duurzamer dan de kozijnen hierboven genoemd.

Bij het maken van een keuze tussen deze kozijntypes is het belangrijk om rekening te houden met je budget, de weersomstandigheden in jou buurt en wat het beste bij jouw voorkeur past. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden