Even lekker de natuur opzoeken kan de harmonie tussen spanning en ontspanning herstellen. Dit is belangrijk om stress te voorkomen en geluk te vinden. Het wordt steeds makkelijker om buiten dit soort geluksmomentjes te ervaren. Dit kan bijvoorbeeld al in je eigen tuin. In deze tekst wat tips voor het opzoeken van zen momenten in de natuur.

Natuurwandeling

Maak eens een wandeling en let daarbij op de natuur. Loop langs een veld met de kleurrijkste bloemen of maak eens een wandeling door het bos. Kijk eens naar de dieren die je tegenkomt, mooie paddenstoelen en het betoverende water waar je langs gaat. Concentreer je op het rustgevende gevoel dat je hiervan krijgt. Maak eventueel foto’s en denk achteraf eens terug aan alle prachtige aspecten die de natuur ons biedt. Veel te vaak in het dagelijks leven komen we langs de allermooiste natuuraspecten zonder er ook maar een seconde bij stil te staan of er überhaupt goed naar te kijken. Dat is echt heel zonde. Tot rust komen bij spanning of stress hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. 

De tuin

Zoals aangegeven in de inleiding is het ook mogelijk te genieten van de natuur in je eigen tuin. Bekijk de vogels eens die de tuin inkomen en luister naar hun harmonieuze gefluit. Kijk naar de planten terwijl je staat op de sierbestrating in je tuin. Die sierbestrating zelf is echter ook enorm bijzonder. Sierbestrating is er voor de sier zoals de naam al aangeeft en kan dan ook heel mooi zijn. Kijk eens goed naar je sierbestrating. Naar de patronen ervan, de kleuren. Op die manier biedt zelfs de sierbestrating in de tuin-ontspanning. Sierbestrating heb je niet voor niks aangelegd toch? Daar mag naar gekeken worden!

Meer natuur om van te houden

Ook is er de mogelijkheid de natuur nog verder te ontdekken. Breng eens een bezoek aan een grot of maak een rondvaart op het water. Ook een vlindertuin is een ontzettend leuk uitje voor echte natuurliefhebbers.

Genoeg mogelijkheden dus om optimaal tot rust te komen door wat moedernatuur ons allemaal te bieden heeft. Ervaar het zelf.

Pin It on Pinterest