entoshof

Moet ik het slot van mijn nieuwe huis vervangen?

Geplaatst op

Bij de overdracht van een nieuwe woning krijg je normaal gesproken alle sleutels van je nieuwe woning. Je kunt alleen nooit met zekerheid zeggen dat er nergens meer een kopie van je woning ronddwaalt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een nieuw cilinderslot te laten plaatsen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk en hoe vervang je zo’n slot?

Kom je er niet helemaal uit? Dan zijn er gelukkig genoeg slotenmakers die je graag helpen met het vervangen van je slot! Woon je in de regio Amsterdam? Neem dan contact op met 24uursslotenmaker in Amsterdam

Oude sloten altijd laten vervangen

Het is in ieder geval aan te raden om je sloten te vervangen als ze oud of versleten zijn. Sloten kunnen namelijk breken, wat ervoor kan zorgen dat je buitengesloten wordt. Je bent dan nog verder van huis. Het is daarom altijd aan te raden om deze sloten te vervangen. Andere omstandigheden waarin het is aan te raden om je sloten te veranderen zijn onder andere als je sleutels zijn gestolen of verloren, of een huisgenoot verhuist. Deursloten zijn de belangrijkste barrière voor inbraken en indringers, dus het is van cruciaal belang om ze in optimale conditie te houden.

Een euro-cilinderslot vervangen

Eurocilinders zijn een van de meest voorkomende slotenprofielen op woningen in Nederland. Alle eurocilindersloten hebben hetzelfde profiel. Sommige eurocilindersloten worden bediend met een sleutel aan beide zijden, terwijl andere sloten slechts aan één zijde een sleutel hebben, met een duimomwenteling aan de andere zijde.

Hoe kies je een vervangend eurocilinderslot?

De lengte van het slot kan variëren afhankelijk van je deur. We raden daarom aan bij het vervangen van je sloten om de lengte van je huidige slot eerst op te meten. Om dit te meten, open je de deur en meet je vanaf het midden van de middelste schroef tot aan de voorzijde van de deur aan beide zijden.

Zelf een cilinderslot verwijderen

  • Open de deur en draai de borgschroef los. Draai de schroeven van de deurgreep iets los om de druk op het slot te verminderen.
  • Breng de nokkenschuif in lijn met de behuizing van het slot door het slot zachtjes naar rechts of naar links te draaien.
  • Trek zachtjes aan de sleutel terwijl en je voelt dan op een gegeven moment dat het slot met de sleutel naar buiten komt.
  • Plaats nu het nieuwe slot in het gat waaruit je het oude slot hebt verwijderd. Plaats het slot en beweeg de sleutel iets naar links en rechts.
  • Schroef tenslotte de slotbevestigingsschroef in de deur en draai de deurgreepschroeven weer vast.
  • Controleer nu gewoon of het slot goed werkt door de sleutel te draaien om te controleren of de bout is aangesloten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden