entoshof

Meubels aanschaffen op een makkelijke manier

Geplaatst op

Wil je makkelijk meubels kopen? Het is makkelijk om online meubels aan te schaffen. Je kunt eenvoudig filteren. Zo kun slim zoeken naar datgene wat je nodig hebt. Dat is precies wat je wilt. Eens in de zoveel tijd je kamer een nieuwe look geven is erg tof. We nemen met je door wat dit precies allemaal kan zijn tegenwoordig. Design dat bij je past zorgt voor een goede sfeer in de kamer die jarenlang aangenaam blijft. 

Wat kun je doen voor je nieuwe interieur?

Designinspiratie komt vaak uit het verleden – en dat is het geval voor een van de toptrends voor 2022. Is het je opgevallen dat gebogen meubels nu overal opduiken – in interieurontwerp, meubels, architectuur? Kijk maar eens naar een aantal populaire posts op Instagram hoe deze meubeltrend steeds populairder wordt – zeker weten, we kunnen bevestigen dat het ook in het komende jaar een grote trend voor meubels zal zijn.

Na vele jaren waarin de rechte lijnen, geïnspireerd door het 20e-eeuwse modernisme, de norm waren, en synoniem voor een eigentijdse stijl, verandert de smaak nu in tegenovergestelde richting. Vanaf nu zijn gebogen lijnen en kenmerken die ooit als ouderwets werden beschouwd, zoals bogen en gewelfde randen, synoniem met hedendaags en on-trend. 

De verklaring 

De verklaring voor deze verandering in design is vrij eenvoudig – rondingen zijn speels en leuk. Toch weerspiegelen ze ons verlangen naar een zacht, gezellig en ook gelukkig huis, na deze twee moeilijke jaren.

Twee jaar geleden hadden we het over een macrotrend die we omschreven als de “Playful Living Trend” – en hier zijn we, twee jaar later, en zien we de macrotrend vertaald in interieurs, design en meubels in curvy designs.

Terug naar het verleden

Sinds het begin van de 20e eeuw werden bogen en rondingen als achterhaald beschouwd – maar vandaag kijken we ernaar terug. We zijn gefascineerd door de prachtig bewerkte uitdrukking van de 19e-eeuwse Art Nouveau. Dat is de stijl met de rondingen. 

In de vorige eeuw zagen we al dat gebogen vormen in sommige decennia weer on-trend werden – in de jaren ’20 met de Art Deco, daarna in het funky en grove design van de jaren ’70. We staan aan het begin van dit 2020-decennium – een decennium dat waarschijnlijk opnieuw door rondingen zal worden bepaald.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden