entoshof

Met rolluiken is het makkelijk je woning te beveiligen

Geplaatst op

Wanneer mensen op vakantie gaan, komt het voor dat ze misschien wel twee drie a vier weken weg zijn. Je wil tenslotte helemaal kunnen genieten met familie en vrienden van de rust en vrije tijd die je zo hard nodig hebt. Toch kan er een gevoel van onveiligheid je gedachten binnensluipen wanneer je eigenlijk wel weet dat je woning niet voldoende beschermd is tegen eventuele inbraken. Misschien heb je al wel overwogen om je woning te beveiligen, maar wil je geld besparen en de investering nog even niet doen. Wij zouden je willen aanraden om toch echt te zorgen dat je woning veilig is en voorzorgsmaatregelen te treffen om een inbraak te voorkomen. Want zo wil je niet thuiskomen.

Wat kun je doen om je woning te beveiligen?

Het is raadzaam om allereerst eens een slotenmaker langs te laten komen. Deze expert kan checken of sloten vervangen moeten worden. Na verloop van jaren worden sloten ouder en gaan misschien wel stuk. Inbrekers worden ook steeds slimmer en weten hoe ze bepaalde sloten moeten openen. Het is daarom raadzaam om te gaan voor sloten die door de politie goedgekeurd zijn en voldoen aan alle moderne beveiligingseisen. Een dergelijk advies noemen wij ook wel eens een inbraakpreventieadvies. Laat dan ook de slotenmaker de verschillende vervangingen en reparaties ook direct uitvoeren.

Rolluiken installeren

Een van de meest geprezen veiligheidsmaatregelen voor een woning of bedrijfspand zijn toch wel de rolluiken. Het bijzondere van de rolluiken is dat ze de deuren en ramen van boven naar beneden helemaal afsluiten. Dit zorgt voor een bijzonder grote veiligheid. Inbrekers kunnen nu eenmaal niet gemakkelijk door de rolluiken heen. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat een inbreker in een woonwijk met een cirkelzaag aan de gang gaat om een ingang te zagen in rolluiken. 

Het mooie van rolluiken is dat ze ook op een makkelijke manier gerepareerd kunnen worden door de experts. Zo heb je bijvoorbeeld het bedrijf doorfix.nl dat jou graag helpt wanneer het nodig is de rolluiken te repareren. 

De stijl van rolluiken 

In principe passen rolluiken bij elke stijl die je maar kunt verzinnen. Toch zijn er wel een bepaald aantal stijlen die het beste passen bij rolluiken, of andersom. Zo heb je bijvoorbeeld de industriële stijl die veel gebruik maakt van roestvrij staal, ook beton is een belangrijk materiaal binnen deze moderne stijl voor zowel het interieur als de buitenruimte, denk aan de tuin of een patio. De rolluiken passen er door hun uitstraling, die vrij strak is, goed bij. 

Wil je meer tips over hoe je je woning of tuin op een supermooie manier kunt inrichten? Lees dan ook onze andere blogs eens door. Erg leuk om te zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden