Of je nu in de grote stad woont of in een klein dorp, het is lang niet altijd gezegd dat jouw woning bijzonder veel woonruimte heeft. Natuurlijk kun je wel invloed hierop uitoefenen, door bijvoorbeeld een wat grotere woning te kiezen, maar dit moet dan wel binnen de kaders van je budget vallen. In deze blog willen jou graag de nodige tips geven waarmee het mogelijk wordt om te woonruimte in jouw kleine woning als het ware te vergroten. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, lees je in deze blog, dus check snel wat we er aan tips ingezet hebben voor je.

Je studentenkamer vergroten 

Wanneer wij praten over het vergroten van je studentenkamer, dan hebben wij het er niet over dat je de zijmuren ervan eruit breekt, of dat je een deel van de algemene ruimte gaat annexeren om hiermee het woonoppervlakte te vergroten. Het zit allemaal heel anders in elkaar. Je hebt een beperkte ruimte en daarmee moet je het doen. Wanneer jij meubels in je kamer gaat zetten die alle ruimte in beslag nemen, dan zit je al snel met een set aan problemen. Veel slimmer is het om een selectie aan multifunctionele meubels te maken en deze in je kamer te zetten. Zo weinig mogelijk natuurlijk. 

Opklapbed to the rescue 

In vele gevallen is een opklapbed kopen een goed idee om ruimte te besparen. Je zou ook kunnen betogen dat je zo in feite ruimte creëert. Hoe je dat doet? Wanneer je het opklapbed als bank wilt gebruiken, dan klap je hem in. Zo heb je maar een meubelstuk dat ruimte in neemt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een kast deze kun je misschien uitschuiven zodat het een bureau of eettafel wordt. 

Design goed uitkiezen voor ruimtelijkheid 

Er zijn naast het kiezen van geschikte meubels ook nog andere opties, bijvoorbeeld om de illusie van meer ruimte in je woning te creëren. Dit laatste kun je doen door een spiegel op te hangen, te kiezen voor lichte tinten op de muur en meubels, daarbij zorg je voor voldoende daglicht. Daarnaast brengt het je interieur tot leven, komt er een prettige sfeer in huis, waarin je je goed voelt.

Wil je meer weten over hoe jij een interieur op een toffe manier kunt inrichten? Lees dan eens de blogs die we op onze site gepost hebben. Er staat veel in waar je zeker inspiratie uit kunt halen! 

Pin It on Pinterest