entoshof

Maak je bedrijf veiliger met deze tips

Geplaatst op

Er zijn veel manieren om je bedrijf veiliger te maken. De eerste is het waarschuwen voor gevaarlijke stoffen. Als je op de hoogte bent van de risico’s ben je beter in staat om ervoor te zorgen dat er niets ongecontroleerd gebeurd. Volgens ons is het ook belangrijk dat iedere werknemer op een cursus over veiligheid gaat.

Veiligheid op de werkvloer

Veiligheid in de fabriek is belangrijk omdat je personeel verantwoordelijk is voor het bedrijf. Je kunt zorgen dat je personeel meer weet over veiligheid door een cursus “Veiligheid op het werk” te laten volgen. Als dat niet gebeurt, kan het voorkomen dat je juridisch aansprakelijk bent als werkgever. Het kan bijvoorbeeld zo zijn, dat een werknemer gewond geraakt en wanneer jij dan als werkgever niet of nauwelijks je best gedaan hebt om een veilige werkomgeving te creëren, hetgeen je wettelijk verplicht bent te doen, dan ben jij al snel aansprakelijk voor het ongeval en dat kan je duur komen te staan. Financieel gezien, maar ook qua imago. Daarom willen we je graag aanraden om personeel een vca cursus te laten volgen. 

Gevaarlijke stoffen zoveel mogelijk weren

De veiligheid in elk bedrijf moet gewaarborgd worden. Daarom kun je ervoor kiezen om gevaarlijke stoffen uit je bedrijf te weren. Maar als dat niet kan, dan is kennis en kunde een must. Aangezien niet iedereen weet wat allemaal gevaarlijk is, zou je personeel ook voor dit doel een veiligheidscursus moeten volgen. Wanneer iedereen bekend is met de risico’s, zullen er logischerwijs minder problemen ontstaan. 

Zorg voor voldoende veiligheidsmiddelen

Tevens is het erg belangrijk om te weten dat er verschillende veiligheidsmiddelen te krijgen zijn waarmee jij veilig kunt werken. Ze zijn allemaal onderworpen aan de regels die de overheid gesteld heeft aan het werken met gevaarlijke stoffen, denk bijvoorbeeld aan een brandkast waar gasflessen ingezet kunnen worden of bijvoorbeeld een lekbak waarin gevaarlijke stoffen lekken zodat deze niet in het milieu terechtkomen.

Wil je meer interessante tips, lees dan de blog die we al op onze site hebben gepost. Zo ben je steeds op de hoogte van interessante informatie waar jij je voordeel mee kunt doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden