entoshof

Je woning veiliger maken

Geplaatst op

Het veilig maken van je woning is een belangrijke stap om jezelf en je gezin te beschermen tegen inbraken en andere bedreigingen. Er zijn veel manieren waarop je de veiligheid van je woning kan verbeteren, van het installeren van beveiligingsapparatuur tot het nemen van eenvoudige voorzorgsmaatregelen om inbrekers af te schrikken. In dit artikel bespreken we enkele tips om je woning veiliger te maken.

Installeer beveiligingsapparatuur

Een van de beste manieren om je woning te beschermen tegen inbrekers is het installeren van beveiligingsapparatuur. Denk hierbij aan alarmsystemen, bewakingscamera’s en sensoren voor deuren en ramen. Door deze apparatuur te installeren kun je inbrekers afschrikken en als er toch een inbraak plaatsvindt, kun je direct actie ondernemen.

Versterk deuren en ramen

Inbrekers proberen vaak deuren en ramen open te breken om je woning binnen te komen. Zorg er daarom voor dat deze goed beveiligd zijn. Gebruik bijvoorbeeld sloten met een keurmerk, beveiligingsfolie op de ramen en deuren met gehard glas. Ook kun je overwegen om stalen raam- en deurkozijnen te laten plaatsen.

Verlichting

Goede verlichting rondom je woning kan inbrekers afschrikken. Zorg daarom voor voldoende buitenverlichting, vooral bij de ingangen van je woning. Je kunt ook overwegen om bewegingsmelders te installeren, zodat het licht aangaat wanneer er iemand in de buurt van je woning komt.

Beveilig de garage

Veel mensen slaan waardevolle spullen op in hun garage. Zorg er daarom voor dat de garage goed beveiligd is. Gebruik bijvoorbeeld een sterk slot op de garagedeur en zorg voor goede verlichting rondom de garage.

Maak afspraken met buren

Als je langere tijd van huis bent, kan het nuttig zijn om afspraken te maken met je buren. Vraag hen om een oogje in het zeil te houden en laat ze weten wanneer je weg bent. Vraag of ze je post willen verzamelen en de planten water willen geven. Dit kan inbrekers afschrikken, omdat ze weten dat er mensen in de buurt zijn die op de hoogte zijn van je afwezigheid.

Opruimen

Een rommelig erf of tuin kan inbrekers helpen bij hun inbraakpoging. Zorg er daarom voor dat er geen ladders, tuinmeubelen of andere voorwerpen buiten staan die inbrekers kunnen gebruiken om je woning binnen te komen via een slaapkamerraam. Houd ook de begroeiing rondom je woning bij zodat inbrekers niet ongezien in de buurt kunnen blijven.

Sociale media

Wees voorzichtig met wat je op sociale media deelt over je afwezigheid. Inbrekers maken hier vaak gebruik van om te zien wanneer je niet thuis bent. Plaats geen foto’s van je vakantie. Bij slotenmaker Amsterdam nemen we graag met je door wat er allemaal mogelijk is op het gebied van inbraakpreventie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden