entoshof

Je woning beveiligen: zo doe je dat!

Geplaatst op

Niemand verwacht dat er uitgerekend bij hén zal worden ingebroken, maar helaas komt het toch regelmatig voor. De kans dat er bij je wordt ingebroken hangt af van waar je woont en hoe je woont. Er is echter nog een andere belangrijke factor die inbrekers op afstand kan houden: een goede beveiliging van je woning. Hoe zorg je ervoor dat je je woning goed beveiligd? In deze blog leggen we het je uit.

De juiste deursloten

Het begint natuurlijk allemaal met de deuren en ramen: de normale openingen van je woning. Het is erg belangrijk dat je deze voorziet van goede beveiliging. Dat wil zeggen complexe sloten die je maar moeilijk kunt openbreken. Deze kun je zelf installeren, maar wij adviseren je toch om een professionele slotenmaker (zoals deze slotenmaker in Lelystad) in te schakelen. Zij doen dit werk dagelijks en kunnen dit ook erg snel voor je in orde maken.

Een goed alarmsysteem

Naast goede sloten kun je er ook voor kiezen om je woning te voorzien van een goed alarmsysteem. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen: alarmsystemen die direct een bericht versturen naar de politie, alarmsystemen die een bericht versturen naar een centrale, alarmsystemen die een bericht versturen naar je mobiele telefoon of alarmsystemen die gewoon heel veel geluid maken. Hoe het ook zij, een inbreker breekt liever een huis in zonder alarmsysteem, dan een mét alarmsysteem.

Beveiligingscamera’s

Er wordt veel ingebroken doordat mensen doen alsof ze een bezorger zijn of van een of andere energiemaatschappij. In hun vermomming bellen ze aan om te kijken of er iemand thuis is. In zo’n geval kan het handig zijn om de persoon op beeld vastgelegd te hebben. Dit kun je doen met een eenvoudige beveiligingscamera of met een cameraatje in de deurbel die je een bericht verstuurt naar je mobiel. De beveiligingscamera kan ook averechts werken! Als een inbreker een woning ziet met een beveiligingscamera, zal deze mogelijk kunnen denken dat deze beveiliging er niet voor niets zit en dat er dus veel te halen valt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden