entoshof

Je bent minder tijd kwijt aan schoonmaken

Geplaatst op

Er is veel gepraat over kalkaanslag. Als je wel eens een badkamer hebt schoongemaakt, weet je wat het is, zelfs als je nooit hebt geweten hoe het heette. Het is die witte aanslag die je urenlang hebt weggeschrobd. Er is gelukkig een oplossing!

Minder schoonmaken

Het zit overal als je hard water hebt – in je leidingen, in je badkuip en douche, het kleeft genadeloos aan je apparaten. Je bent ten einde raad om alles schoon te krijgen.

Dit voordeel van een waterontharder zal je elke schoonmaakdag dankbaar zijn. Je kan die uren die je hebt gespendeerd aan schrobben terugnemen en iets oneindig veel leukers doen.

Je was zal schoner en helderder zijn

Je zal opmerken dat je wasgoed vervaagd, grof, en zelfs af en toe nog steeds vies is. Net als met je haar en huid, heb je waarschijnlijk geschakeld tussen wasmiddelen in een poging om het probleem op te lossen, maar zonder succes. Dat komt omdat de kalk in je water deze problemen veroorzaakt. Een waterontharder is nodig om het op te lossen. 

Energiezuinig

Het installeren van een nieuw toestel lijkt misschien niet de manier om energie te besparen, maar een waterontharder zal het energieverbruik in je huis verminderen. Zacht water warmt sneller op dan hard water, waardoor je waterverwarmer efficiënter werkt en dus minder energie verbruikt. Het verlengt ook de levensduur van je toestellen, wat grondstoffen en energie voor de productie bespaart. Mettertijd zijn waterontharders nog efficiënter geworden. Dit maakt waterontharders een geweldige optie, niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Zoutvrije vs. Zoutgebaseerde Waterontharders

Als het toevoegen van natrium aan je watervoorziening een risico is voor de gezondheid van je dierbaren, is er nog een andere optie. Zoutvrije systemen worden vaak ook “waterconditioners” genoemd. Ze hebben geen zout of harde chemicaliën nodig om te werken. In plaats daarvan veranderen ze de chemische structuur van de watermineralen door het ontkalkingsproces. Het grootste probleem met zoutvrije systemen is dat ze niet zo effectief zijn op plaatsen waar water blijft staan, zoals in je boiler, terwijl op zout gebaseerde systemen dat wel zijn. Dus even een online vergelijker maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden