entoshof

Informatie over keramische tuintegels

Geplaatst op

Keramische tuintegels worden gemaakt van klei. De klei wordt op hoge temperaturen gebakken, waardoor deze hard wordt. Er bestaan ook keramische tegels voor binnenshuis. Het verschil tussen de keramische tegels voor in huis en voor in de tuin, is dat de keramische tuintegels wat dikker zijn (ongeveer 2cm). De tuintegels hebben het zwaarder te verduren dan tegels binnenshuis, door onder andere zwaardere belasting en weersomstandigheden.

De voordelen van keramische tuintegels in je tuin

Keramische tuintegels kennen een aantal voordelen: 

  • Ze behouden hun kleur
  • Het is een slijtvaste tegel, waardoor je geen krassen krijgt
  • De tegels zijn er licht, wat vooral fijn is voor degene die de tegels gaan leggen. 
  • Keramische tegels zijn voor 97% waterafstotend
  • De tegel is eenvoudig te onderhouden, dit kan gewoon met een hogedrukspuit. De tegels zijn vlekvrij en zijn niet vatbaar voor groene aanslag. 
  • Daarnaast oogt je tuin met keramische tegels erg strak en modern.

Het leggen van keramische tuintegels

Het is belangrijk dat de keramische tuintegels goed worden gelegd. We raden je echt aan hier een professional voor in te huren, omdat de ondergrond aandacht nodig heeft. Keramische tuintegels kun je vaak alleen op een speciale ondergrond van drainerend split leggen. Wanneer je keramische tuintegels op een zandbed legt, komen ze heel snel los als het buiten vriest. 

Bij het leggen van keramische tegels gebruik je een zandbed van ongeveer 20 cm dik als basis.

Vervolgens breng je daar drainagemortel op aan. Drainagemortel maak je door fijn split en kalkvrij cement te mixen in een betonmolen. De drainagemortel strijk je vervolgens glad over het gebied waar je je keramische tegels wilt hebben. Vervolgens lijm je de tegel op het natte draingemortel. De ruimte tussen de keramische tuintegels (de voegen) vul je met cementgebonden voegmortel. Dit zorgt ervoor dat de voegen geen water doorlaten. 

 

Het voordeel van cementgebonden voegmortel

Door cementgebonden voegmortel maak je je tuin nog onderhoudsvriendelijker. Je vermindert door gebruikt te maken van dit cement de onkruidgroei en ziet er erg strak uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden