Als nieuwe huiseigenaar ben je druk bezig met het verhuizen van dozen, de kinderen in het nieuwe huis te krijgen en eventuele losse eindjes aan elkaar te knopen met je makelaar. Vaak vergeten we alle risico’s en blootstelling van een verhuizing naar een nieuwe gemeenschap van mensen. Het bijwerken van het slot- en sleutelsysteem van je huis is eenvoudig wanneer je een ervaren slotenmaker inschakelt.

Zorg ervoor dat je een deskundige en ervaren in de arm neemt. Voor een slotenmaker in Haarlem adviseren wij 4 Locks: Slotenmaker Haarlem.

Waarom je een slotenmaker nodig hebt

Verhuizen naar een nieuwe woning betekent dat je terechtkomt in een nieuwe buurt met nieuwe mensen. Sleutels zijn vandaag de dag eenvoudig te kopiëren en te delen met een huisbewaarder, familielid, honden lopers en diverse mensen: je weet niet wie er al een sleutel van je nieuwe huis in handen heeft. Of de vorige huiseigenaar de sleutels nu wel of niet met iemand deelde, je wilt niet het risico lopen dat ongewenste bezoekers toegang krijgen tot het huis. Als nieuwe huiseigenaar is het belangrijk dat je proactief omgaat met je investering en de veiligheid van je gezin. Er is ook de mogelijkheid dat sommige sloten niet goed functioneren of dat je de sleutels van de achterste schuur of terrasdeur niet kunt vinden. Beide gevallen kunnen snel worden opgelost met behulp van een slotenmaker. Ze beveiligen niet alleen je huis met een nieuwe sleutel en slotsysteem, maar ze zorgen ook ‘s nachts voor een goede nachtrust.

De beveiliging van je huis bijwerken

Zodra je de nieuwe sleutels van je huis hebt ontvangen, is het aan te raden je vertrouwde slotenmaker te bellen. Zij bieden meestal twee opties waaruit je kunt kiezen om de veiligheid van je huis te in orde te maken. Je eerste optie is om je sloten te voorzien van een nieuwe cilinder. Dit proces houdt in dat je het originele slot aanpast aan een andere sleutel. Je behoudt dan alle sloten op de deuren en ontvangt een nieuwe set van sleutels. De sleutels die aan vreemden werden uitgedeeld, werken dus niet meer. Je kunt ook je sloten vervangen. Om dit te doen, moet de slotenmaker meer werk uitvoeren, waarbij alle sloten worden verwijderd en nieuwe varianten worden geïnstalleerd. Afhankelijk van het aantal sloten in je nieuwe huis, kan de lengte van dit proces variëren. Het installeren van extra veilige sloten vraagt ook extra tijd.

Pin It on Pinterest