Het is de nachtmerrie van iedereen, s ’nachts wakker worden en beneden geluid horen. Je weet niet zeker of je het wel goed gehoord heb, maar je durft ook niet verder te slapen. Vervolgens hoor je weer wat gestommel en nu weet je het zeker, er is iemand beneden. Je gaat samen met je partner naar beneden met de hockeystick in de aanslag, vervolgens kom je erachter dat het de kat was die een aantal vazen heeft omgegooid. Het was vals alarm dit keer, maar wat nou het de volgende keer niet je kat is? Dat vind je uit in deze blog!

Wat is een beveiligingsscan?

Als je je huis wilt beveiligen, dan wil je natuurlijk eerst weten waar de zwakke punten zitten van je huis of bedrijf. Dit zijn de plekken waar de inbrekers makkelijk naar binnen kunnen komen. Door middel van een beveiligingsscan wordt in kaart gebracht waar deze zwakke punten zitten. De beveiligingsscan kun je bijvoorbeeld laten doen door inbraakbeveiliging Rotterdam. In de beveiligingsscan wordt onder andere rekening gehouden met de bouwkundige structuur van je gebouw, de elektronische middelen die je gebruikt en wordt er gekeken naar de organisatorische beveiliging. Vervolgens wordt het pand gecontroleerd op de kwaliteit van de sloten, de responstijd van het alarm en de alarmopvolging. Dit wil zeggen wat er gebeurd nadat het alarm is afgegaan. Je kunt je voorstellen dat het afgaan van een alarm niet alleen genoeg is als er wordt ingebroken. Je wilt natuurlijk dat de daders niet kunnen binnenkomen en dat wanneer ze het alarm horen ze vluchten. Het alarm moet daarom afgaan voordat de daders binnenkomen.

Welke manieren zijn er om te beveiligen?

De belangrijkste manier om te beveiligen is toch wel de camera. Allereerst werkt een camera als afschrikmiddel. De inbrekers willen niet met hun uiterlijk op de camera staan, dus proberen ze de camera’s te ontwijken. Met een goede indeling van de camera’s is het niet mogelijk voor de inbrekers om de camera’s te ontwijken. Hierdoor zal de inbreker voor de keuze komen te staan om toch in te breken en zich te laten filmen door de camera, of de inbreker kiest ervoor om niet in te breken. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om alarmen te installeren die afgaan als er bijvoorbeeld een deur wordt geopend of een raam kapot gaat. 

Pin It on Pinterest