entoshof

Hoe onderhoud je tafelbladen? Nou, zo!

Geplaatst op

Sommige materialen voor tafelbladen hebben regelmatig onderhoud nodig. Hout is daar een goed voorbeeld van. Geen probleem, want je krijgt er een sfeervol interieur voor terug. Wel is het belangrijk om tafelbladen goed te onderhouden. Hoe doe je dat?

Hoe maak je tafelbladen schoon?

Af en toe moet je een tafelblad schoonmaken. Dit kan met een tafelstofzuiger of ook door het in de wasmachine te doen. Daarna kan het onmiddellijk worden gebruikt of kan het worden gewassen, afhankelijk van hoe vaak je het wilt gebruiken. Sommige materialen hebben echter speciale zorg nodig. Soms is een wasmiddel voldoende, maar in andere gevallen moet tafelbladen chemisch worden gereinigd. Je moet de tafel drogen door hem in de droger te stoppen. Het gebruik van de droger zal ervoor zorgen dat er niets vastzit in de vezels van het hout. Als er wel iets vastzit, moet je het met een tang of vingers verwijderen.

Vraag hulp aan een professional op het gebied van tafelbladen

Twijfel je tijdens het schoonmaken aan de kwaliteit van het houten tafelblad of heb je vragen? Schakel dan een professional in. Hij of zij heeft verstand van tafels en tafelbladen en is je graag van dienst. Zorg er dan voor dat de professional is opgeleid in het identificeren van goede kwaliteit tafelbladen. Bovendien kan hij of zij jouw handige tips geven qua schoonmaak en onderhoud, die je meteen kunt toepassen.

Tafelbladen beitsen: zo doe je dat

Nu je geleerd hebt wat je wel of niet moet doen, kun je de houten tafel naar eigen goeddunken samenstellen. Let wel even goed op wanneer je het tafelblad op een ondergrond plaats.  Wil je het tafelblad beitsen? Goed idee, daar wordt het mooier van. Zorg er wel voor dat je van onder naar boven werkt. Dat wil zeggen, zorg ervoor dat het blad in het midden over de beits wordt geplaatst en veeg vervolgens de zijkanten af met een schone vochtige doek om overtollige beits te verwijderen. Breng vervolgens de beits aan op het blad en veeg de resterende delen af om ervoor te zorgen dat er geen strepen achterblijven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden