entoshof

Hoe onderhoud je een kunstgras tennisbaan?

Geplaatst op

Wanneer je net een nieuwe tennisbaan hebt aangelegd, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Het goed onderhouden van je kunstgras tennisbaan helpt de levensduur te verlengen. Als het onderhoud te lang uitblijft, vermindert de levensduur van je tennisbaan. Een goed onderhouden kunstgras tennisbaan kan zo een 15 – 20 jaar meegaan. Zonder goed onderhoud is dit ongeveer 8 jaar. Ondanks dat een kunstgras tennisbaan vrij onderhoudsarm is, zijn er onderhoudswerkzaamheden die je wekelijks tot maandelijks moet uitvoeren:

Verwijder afval en natuurlijk afval

Het is belangrijk dat er zo min mogelijk afval en natuurlijk afval, zoals bladeren, takjes en zaadjes op de tennisbaan ligt. Bladeren en takjes kunnen er namelijk voor zorgen dat het water slecht kan worden afgevoerd, omdat de bladeren worden ingelopen in de rubberkorrels. Als het water niet goed weg kan, blijft het kunstgras lang vochtig en krijg je last van mos en algen. Daarnaast zouden de zaden zelfs kunnen gaan ontkiemen, waardoor je kunstgras wordt aangetast. 

Haal mos en algen weg

Het is erg belangrijk dat mos en algen worden weggehaald. Wanneer dit niet gebeurt, vermindert de waterdoorlatendheid van het kunstgras en wordt de mat gladder. Het risico op blessures bij de spelers wordt dan ook groter.

Borstel het kunstgras

Een kunstgras tennisbaan bestaat uit allemaal grasvezels, wanneer er wordt getennist worden deze platgedrukt. Door het kunstgras met een harde bezem te borstelen, komen de kunstgrasvezels weer rechtop te staan. 

Instrooien

Wanneer je merkt dat de kunstgrasvezels na het borstelen niet rechtop blijven staan, is het nodig nieuw instrooizand op de baan te gooien. Eens in de zoveel tijd raden we aan de instrooilaag door middel van een professionele machine los te maken, schoon te maken en de infill (de dikte van de instrooilaag) aan te vullen. Wil je een professional inschakelen voor het onderhouden van je tennisbaan? Neem dan eens een kijkje op Wijnbergen-sportbouw.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden