entoshof

Hoe maak je je zonnepanelen schoon?

Geplaatst op

Ja, ook zonnepanelen dienen eens in de zoveel tijd een schoonmaakbeurt te krijgen. Door de weersomstandigheden en poep van vogels worden ook zonnepanelen vies. Wanneer je zonnepanelen echt heel vies zijn of bedekt zijn met bladeren kan het zijn dat ze minder goed stroom opwekken. Regen helpt het schoonhouden van de zonnepanelen vaak wel een handje, maar haalt niet altijd alles weg. Het reinigen van zonnepanelen is eigenlijk heel erg simpel, je moet er alleen even voor het dak op. Gelukkig hoef je niet elke maand het dak op, de zonnepanelen blijven in Nederland best wel redelijk schoon door de vele regenbuien. 1x per jaar een check en om de 5 jaar een flinke poetsbeurt volstaat meestal wel. 

Schakel je zonnepanelen systeem volledig uit 

Het is belangrijk om je zonnepanelen systeem uit te zetten voor je eigen veiligheid. 

Haal al het losliggende afval weg

Haal eerst al het losliggende ‘droge’ afval weg, waaronder bladeren en takjes. 

Gebruik een zachte borstel of zachte spons

Gebruik een zachte borstel of spons om je zonnepanelen te reinigen. We raden je aan een telescoopsteel te gebruiken. Gebruik GEEN schuursponsen of hogedrukreinigers, want dat beschadigt het glas van je zonnepanelen. Het kan zelfs voorkomen dat er dan ook water tussen de zonnecellen en het glas komt te zitten.

Gebruik natuurlijk schoonmaakmiddel

Ga ook absoluut NIET aan de slag met chemische en bijtende schoonmaakmiddelen, maar gebruik ontkalkt water, demi water of biologisch (niet bijtend) schoonmaakmiddel. 

Maak je zonnepanelen aan het begin van de lente schoon

Doordat je in de maanden, mei, juni en juli de meeste zonuren hebt raden we het aan voor deze maanden geheel schoon te maken. Zo kunnen de zonnepanelen optimaal stroom op wekken wanneer we de zonnigste maanden hebben. We raden wel aan om een dag op tijdstip uit te kiezen wanneer er weinig zonlicht is. Dit is bijvoorbeeld wanneer het bewolkt is of in de ochtend of in de avond. Zo voorkom je opgedroogde watervlekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden