entoshof

Hoe deel je een boekenkast in

Geplaatst op

Een boekenkast is vaak het grootste pronkstuk in huis. Of het nou een grote kast is van een echte designer of een kast die een vriend of kennis voor je in elkaar heeft getimmerd: het geeft meteen een beeld van jouw huis en persoonlijkheid. Belangrijk is dus om er wat tijd en aandacht in te stoppen. Maar hoe deel je nou zo’n boekenkast in?

 

Sorteer je boeken

Een veelgemaakte fout van mensen is dat ze de boeken willekeurig in de kast plaatsen en niet goed sorteren. Een boekenkast kun je sorteren op kleur, alfabet van auteur en grootte van de boeken. Dit geeft een rustige uitstraling en je kunt ook nog eens je boeken gemakkelijk terugvinden. 

 

Maak gebruik van open ruimtes

Heb jij een boekencollectie waar je u tegen zegt? Pas dan wel op dat je de boekenkast niet te vol stopt met al je boeken. Het oog wil ook wat. Plaats fotolijstjes, decoratie of plantjes tussen de boeken en varieer met het plaatsen van je boeken. Een boek hoeft niet altijd rechtop te staan, maar kan ook liggen.

 

Less is more

Bewaar jij altijd alles van vroeger? Stop dit dan niet zomaar weg in de boekenkast. Gooi de spullen weg waar je nooit meer naar omkijkt en doe losse troepjes die je wel wilt bewaren in een aparte mand of bak op zolder. Plaats ook niet te veel accessoires in de kast. Begin bij de grote voorwerpen en vul de kast daarna aan met kleinere voorwerpen.

 

Zoek je een nieuwe boekenkast?

Om je boekenkast helemaal persoonlijk te maken kun je ook een boekenkast op maat laten maken bij een specialist. Hij ontwerpt dan geheel naar wens een boekenkast. Iedereen heeft een eigen stijl in huis en iedereen vindt iets anders mooi. Creëer een boekenkast waar jij gelukkig van wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden