entoshof

Het kiezen van een tuinhuis

Geplaatst op

Een tuinhuis is superhandig om te hebben, je kunt hier namelijk veel spullen in opbergen. Er bestaan ook tuinhuizen met een overkapping, waardoor je een extra overdekt plekje creëert waar je tuinstoelen of een bank kunt neerzetten, om van het zonnetje te genieten of om gewoon lekker te relaxen. Maar wat voor soort, typen, kwaliteit en bouwsysteem tuinhuis kies je? Er zijn er nogal wat te vinden. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen we je graag meer over verschillende soorten en typen tuinhuizen

Tuinhuizen van paneelbouw of een blokhutsysteem

Bij paneelbouw bevestigen ze de planken van de wanden op het raamwerk van balken. Dit raamwerk bevindt zich aan de binnenzijde van het tuinhuis. Het voordeel is dat de balken van het raamwerk altijd droog blijven, waardoor er minder snel kans is op het krimpen of uitzetten van het hout. 

Bij een blokhutsysteem stapelen ze de planken van de buitenzijde los op elkaar, omdat hier geen raamwerk achter zit, is het hout gevoeliger voor krimpen en uitzetten dan een tuinhuis van paneelbouw. 

Het lezen van de afmetingen

Bij een paneelbouw tuinhuis en een tuinhuis van een blokhutsysteem lees je de afmetingen anders af. De maten van een paneelbouw tuinhuis worden doorgegeven van wand tot wand (aan de binnenzijde). Bij een tuinhuis van een blokhutsysteem worden de afmetingen gemeten van kophout tot kophout. 

Verschillende houtsoorten 

Een tuinhuis is meestal gemaakt van zachte houtsoorten, zoals grenen of vurenhout. Voor een langere levensduur van het hout worden de tuinhuizen vaak geïmpregneerd. Uiteraard bestaan er ook tuinhuizen die niet zijn gemaakt van hout, maar bijvoorbeeld van kunststof of bakstenen. Zorg ervoor dat je tuinhuis sowieso geïmpregneerd is. Onbehandeld hout wordt snel lelijk. 

Schilderen van je tuinhuis

Je mag je tuinhuis gerust in een (andere) kleur verven. Gebruik hier wel verf voor die geschikt is voor buiten. Of je gebruikt een beits, waarmee je je tuinhuis extra beschermd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden