entoshof

Hekwerk voor een mooie, veilige tuin

Geplaatst op

We leven in een wereld die steeds groter wordt: grotere huizen en gebouwen krijgen steeds kleinere kavels, en steden komen steeds dichter in de buurt van eens zo stille stadjes. Onze belangstelling om buiten te komen en meer tijd buitenshuis door te brengen neemt ook toe, en dat betekent dat we ons ook steeds meer zorgen maken over onze privacy. 

Om realistisch te zijn, we kunnen dwalende ogen en geluidsoverlast niet wegnemen, maar we kunnen het buitenleven wel meer privé laten aanvoelen. Hoewel het plaatsen van een schutting misschien als de meest voor de hand liggende oplossing aanvoelt, zijn er genoeg andere manieren om een tuin te ontwerpen.

Tips voor een goede tuin

Geef je planten een letterlijk duwtje in de rug door ze in bakken, op bermen of in verhoogde bedden te planten om ze meteen wat hoger te maken. Dit is ook een slimme oplossing als je grond vervloekt is met klei of onherbergzaam rotsachtig is en dit het moeilijk maakt om in de grond te planten. Het planten in bakken kan ook een designelement aan je tuin toevoegen.

Hoewel het planten van een enkele rij van een groenblijvende haag een ontegenzeggelijk succesvolle optie kan zijn om het uitzicht te blokkeren, moet je niet vergeten dat het planten van een meer gelaagde manier ook voor privacy kan zorgen en meer textuur en een meer naturalistische aantrekkingskracht kan toevoegen. 

Deze benadering is vooral van toepassing op grotere tuinen waar er ruimte is om groenblijvende bomen en struiken op de achtergrond te laten verspringen en vervolgens af te wisselen met bladverliezende en groenblijvende vaste planten voor extra textuur, diepte en kleur. Overweeg ook om niet alleen aan de rand te planten, maar om bomen en struiken door je hele tuin te laten groeien.

Vakwerk liefde

Een slimme manier om een gevoel van omheining / hekwerk toe te voegen terwijl je toch een luchtig gevoel houdt, is het toevoegen van een hekwerk. Deze open structuur kan ook dienst doen als klimrek voor je favoriete wijnstokken en klimplanten om omhoog te klimmen voor extra privacy. Bonus: kant-en-klaar hekwerk kan voordeliger zijn dan een nieuwe omheining.

Een eenvoudige oplossing om een lelijk uitzicht te blokkeren is het planten van een mooie, lommerrijke boom. Kies er een die een centraal punt wordt, bij voorkeur wintergroen is, of zo niet, prachtige lentebloesems of herfstbladeren heeft. Kies je hekwerk zorgvuldig. Genereer veiligheid en stijl in je tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden