Ook in 2022 zullen de mensen zijn die graag hun vloeren laten aanpassen of dit zelf doen, zo kunnen ze hun woondromen waarmaken. In 2020 en 2021 hebben veel mensen de tijd genomen om na te denken over wat ze met hun woning willen doen. Er was ook veel meer tijd omdat er allerlei zaken buitenshuis niet mogelijk waren. Daarom zijn mensen aan het klussen geslagen. Het is leuk om zo nu en dan inspiratie te krijgen over wat je allemaal kunt doen in 2022 als het gaat over het updaten van je woning en meer concreet de vloeren ervan. Lees daarom de tips in deze blog!

Vloertegels 

Wanneer je snel een warme uitstraling wilt in je woonkamer of keuken en niet superveel geld wilt uitgeven (waarom zou je dat ook willen?), dan is het een goede optie om te gaan voor vloertegels. Het is heel gemakkelijk om met tegels bijvoorbeeld een houtlook in je woning te creëren. Deze tegels zien er dan uit als hout, maar ze zijn gemaakt van keramiek. 

Ze zijn gemakkelijk te dweilen en zo hou je bijvoorbeeld de keuken eenvoudig hygiënisch.

Een gietvloer 

Steeds populairder wordt de gietvloer en dat is niet zonder reden. Doordat de vloer van kunststof gemaakt is is hij makkelijk schoon te maken, zelfs te dweilen. De kunststof is bijzonder slijtvast en kan dus wel een stootje verdragen. Ideaal als je een starter bent met kinderen. Wanneer je een specifiek idee hebt van hoe je keuken of woonkamer uit moet komen te zien, dan is het erg gemakkelijk om een gietvloer daar in te passen. De gietvloer is van kunststof gemaakt en dat zorgt ervoor dat deze in verschillende kleuren te verkrijgen is. Eigenlijk in alle RAL-kleuren. 

Tapijtvloer

Bijzondere warmte gaat uit van een tapijtvloer. Het type vloer is een tijdje uit de mode geweest, maar we zien dat deze steeds vaker weer gekozen wordt. Dit vloertype zal dan ook zeker een trend worden in 2022. Tapijt heeft nog wel eens de naam dat het onhygiënisch is omdat het misschien niet makkelijk schoongemaakt kan worden, maar toch is het eenvoudig schoon te krijgen door gewoon een speciale stofzuiger aan te schaffen of het vlot en professioneel te laten reinigen. 

Pin It on Pinterest