entoshof

ERP voor uw bedrijf

Geplaatst op

Als bedrijf heeft u veel processen om te beheren. Er zijn veel soorten bedrijfssoftwaresystemen ontwikkeld, een soort is ERP-software. Wij gaan in dit artikel de functionaliteiten en voordelen van ERP-software behandelen en hoe uw organisatie hiervan kan profiteren.

Maar eerst: Wat is ERP nu precies?

ERP-software uitgelegd

ERP is de afkorting voor ‘Enterprise Resource Planning’. Bij de term ERP wordt vaak ERP-software bedoelt. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen binnen een bedrijf. Het systeem fungeert als een centrale database voor alle afdelingen binnen uw organisatie, waardoor de gegevens altijd inzichtelijk zijn voor iedere medewerker.

Een ERP-systeem zorgt voor een hogere productiviteit binnen de organisatie, doordaat meerdere processen binnen het systeem geautomatiseerd kunnen worden.

Koppelen met andere systemen

Een groot voordeel is dat een ERP-systeem kan koppelen met meerdere soorten systemen. Een veel voorkomend systeem binnen bedrijven is CRM. CRM-software wordt gebruikt om klantrelaties te beheren, te optimaliseren en om communicatie en gerelateerde processen te automatiseren.

Binnen een CRM-systeem worden klantprofielen gemaakt met de gegevens van huidige en potentiële klanten. Daarnaast worden salescyclussen bijgehouden en hoeveel verkopen er zijn gemaakt.
Door een koppeling met ERP, kan de financiële afdeling zien hoeveel omzet vanuit de salesafdeling komt en kan dit wordt verwerkt in rapporten.

Daarnaast kunnen de gegevens tussen de marketing-, sales- en customer supportafdeling worden uitgewisseld, waardoor de communicatie op dezelfde wijze kan worden uitgevoerd en het bericht hetzelfde blijft.

Een degelijk ERP-systeem

Er zijn veel systemen en leveranciers in de ERP-markt. Echter zijn er veel leveranciers van één bepaald systeem, namelijk Microsoft Dynamics 365. Dynamics 365 combineert CRM- en ERP-mogelijkheden door nieuwe, speciaal ontworpen applicaties te leveren die naadloos op elkaar aansluiten. Ze helpen bij het beheer van specifieke bedrijfsfuncties in sales, customer service, project service automation en nog veel meer.

Het systeem wordt veel ingezet in de cloud, wat als voordeel heeft dat u niet zelf servers hoeft aan te schaffen en te onderhouden. Dat bespaart tijd en geld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden