entoshof

Een nieuwe look voor je vakantiehuis

Geplaatst op

Veel mensen denken aan de Provence als ze het over Zuid-Frankrijk hebben. Het is een van de mooiste locaties ter wereld. Je vindt er oude Romeinse ruïnes, pittoreske dorpjes en lavendelvelden. Ook kunt je de prachtige en kleurrijke landschappen langs de Middellandse Zeekust zien.

Bovendien komen de geur van lavendelvelden en de elegantie van unieke landschappen al snel in ons op als we aan de Provence denken. Een strakke, nieuwe en uiterst comfortabele stijl is wat het kenmerkt.

Als je een interieur in Provençaalse stijl in je huis wilt maken, dan is vandaag je geluksdag, want we hebben een aantal ideeën verzameld over de interieurtrends in Zuid-Frankrijk, met name in de Provence.

Kleurenpalet

Het kiezen van het juiste kleurenpalet is van vitaal belang voor het bereiken van elke look die je in huis wilt integreren. Voor de Provençaalse stijl moet het kleurenpalet helder en diep zijn. Wij raden je aan pastelkleuren te gebruiken, zoals beige, lavendel, olijf, zeegolven, oker, wit, enz. Het is belangrijk om dit kleurenpalet te volgen in zowel wanddecoratie als in decor- en textielelementen.

Gordijnen en textiel

Je kunt de eenvoud van de Provençaalse stijl zien door alleen al naar de raamdecoratie te kijken. De ramen werden soms bekleed met zachte gordijnen die gemakkelijk konden bewegen door de stromen lucht en licht. Je kunt gebruik maken van gewichtloze tule, satijn en chintz.

Bovendien, als je ramen hebt die niet passen bij een standaard gordijn, raden wij je aan om een gordijn op maat te gebruiken. Zorg er wel voor dat je de materialen kiest die de hele sfeer van het huis complementeren.

Vloeren

Tegels en houten planken zijn de klassieke vloeren uit de Provence. Over het algemeen kunt je een lichtbruine of terracotta tegel met afgeschuinde hoeken gebruiken. Wat de houten vloeren betreft, worden ze geverfd of onbehandeld gelaten.

Verder wordt, net als bij de muren en de meubelen, bij de vloerafwerking het “vergrijzingseffect” toegepast. Op het Franse platteland zijn zaken als vloerbedekking, parket, linoleum en laminaat verboden.

De plafonds in Provençaalse stijl zijn meestal gewoon wit of in lichte tinten geschilderd. Decoratieve of originele plafondbalken worden vaak gebruikt in de architectuur van een landhuis of appartement met hoge plafonds. In de regel wordt contrasterende verf gebruikt om ze te bedekken. Zeker in een kleine slaapkamer met een laag plafond zou zo’n oplossing ongelooflijk ongepast lijken. De riviera maison meubels zijn erg mooi bij deze stijl. Check ze maar eens op homestorebergen.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden