Vintage meubels zijn waardevol omdat ze zowel praktisch als artistiek zijn. Het kan worden aangeduid als decoratieve kunst die behoort tot een bepaalde periode. Het kopen van klassieke meubels kan een slimme zet zijn als je meubels van goede kwaliteit koopt tegen redelijke prijzen.

Of je nu vintage meubels online koopt, of in persoon, hieronder lees je tips tips om ervoor te zorgen dat je de beste meubels voor de beste prijs krijgt.

Onderzoek voordat je de sprong waagt

Doe onderzoek voordat je iets koopt en je zult beloond worden met een beter begrip van de marktsituatie, de prijzen van bepaalde stukken en je zult voorbereid zijn om een deal te sluiten als je die ziet.

Pas op voor imitaties, want verkopers van vintage meubels hebben soms replica’s naast authentieke stukken.

Als je meer wilt leren over vintage meubels, is Google Image Search handig, vooral als je geen idee hebt wat je wilt of waar je moet beginnen.

Het is een goed idee om lid te worden van Facebook-groepen die uitsluitend zijn gewijd aan het kopen van zuinige vintage stukken. Hier kun je de mening vragen van doorgewinterde kopers voordat je zelf aankopen doet. Facebook-vrienden kunnen je helpen de beste plaatsen te vinden om te winkelen voor authentieke vintage stukken.

Je moet onderzoek doen naar vintage meubelmerken in je tijdperk van interesse voordat je begint te bieden op veilingen of gaat winkelen.

Controleer de kwaliteit

Controleer de kwaliteit van het stuk voordat je het koopt. Een authentiek stuk zal zeker wat krassen en losse onderdelen hebben. Overweeg de aankoop van items die kunnen worden gerestaureerd met slechts een paar reparaties en met minimale kosten.

Verkopers kunnen proberen gebreken op een of andere manier te verbergen, bijvoorbeeld door ze te verven of te polijsten. Defecten in stoelen worden vaak verborgen door donkere vlekken, en in kasten door slordig gelijmd fineer. Je kunt dergelijke gevallen in je voordeel gebruiken als onderhandelingstroef om de prijs te verlagen. En als je een stuk koopt dat enkele fouten of gebreken vertoont voor een lage prijs, kunt je overwegen het te laten opknappen door een professional, zodat het je huis een authentieke uitstraling geeft.

Niet alle tweedehands meubels worden als vintage beschouwd. Train jezelf om te zoeken naar originele stukken en stukken met historische waarde. Een manier om de authenticiteit van een item te controleren is door aan de onderkant te kijken.

Pin It on Pinterest