De vloer is de basis van elk interieur. Wanneer deze niet egaal is, gebrekkig of ronduit lelijk, dan valt er niet veel bijzonder met een kamer te beginnen. Veel ontwerpers beginnen dan ook met het vaststellen van een geschikte vloer voor een specifieke kamer. Het hoeft niet zo te zijn dat in elke kamer van een woning of bedrijfspand hetzelfde vloertype ligt. Er zijn vele variaties mogelijk. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om te gaan voor een en dezelfde vloer, zeker als het om de benedenverdieping gaat. We nemen in deze blog met je door welk vloertype erg populair is en waarom. Lees snel met ons mee. 

De voordelen van laminaat voor je woondesign

Het is niet noodzakelijk om veel geld uit te geven aan een vloer die dan als basis voor je interieurdesign kan dienen. Zo zijn er alternatieven voor gietvloeren en hardhoutenvloeren die doorgaans bijzonder hoog in de prijs zitten. Bij laminaat amsterdam noord vind je hoogwaardig laminaat voor een prima prijs waarmee je met een gerust hart thuis kunt komen. Laminaat heeft allerlei aantrekkelijke eigenschappen waarmee jij je voordeel kunt doen in je interieurdesign. We denken aan de volgende punten: 

  • Prijskaartje. Je hebt grote voordelen qua prijs. Laminaat is helemaal niet duur en wel sterk. Dat is prettig! 
  • Optisch. Het vloertype ziet er uit als echt hout. Supermooi en voordelig. 
  • Onderhoudsvriendelijk. Je hebt niet veel werk met een laminaatvloer. Even met een vochtige doek erover en je zit goed. 
  • Vlekken. Het is gemakkelijk om vlekken van de vloer te krijgen. Hanteer de bovenstaande methode. 
  • Zelf te plaatsen. Je hebt geen experts nodig om een laminaatvloer te realiseren.

Gewoon eenvoudig zagen en leggen. Even klikken, klaar. 

  • Geen uithardingsperiode. Met een gietvloer is het een totaal ander verhaal dan met een laminaatvloer. De eerste moet een aantal weken uitharden, zeker wanneer je een vloerverwarming erbij zou willen betrekking. 

Dit zijn wel interessante punten die je zouden kunnen overhalen om te gaan voor een laminaatvloer. 

Waar past een laminaatvloer goed bij? 

Er zijn tal van stijlen waar een laminaatvloer heel prima bij past. Eentje past er heel goed bij: 

Scandinavische stijl. De Scandinavische is een van de meest interessante stijlen. Deze is natuurlijk in het gelijknamige deel van Europa ontstaan. Je vindt veel natuurlijke elementen die een grote rol spelen in de stijl. Een laminaatvloer met een houtlook past prachtig bij de Scandinavische stijl. 

Pin It on Pinterest