entoshof

Een geschikt slot voor ieder type deur

Geplaatst op

Sloten, je hebt ze in onwijs veel verschillende types en beveiligingsniveaus. Hierdoor is er een slot voor elk type deur en voor ieder budget mogelijk. Maar welke sloten zijn er nu eigenlijk en waar zijn ze het meest geschikt voor? Omdat sloten voor gemoedsrust en veiligheid zorgen is het belangrijk om te weten welk slot het beste bij jouw leefomgeving past. In deze blog zullen we dan ook een overzicht geven van enkele veelvoorkomende soorten sloten en bespreken we de kenmerken en kunnen van ieder van deze sloten. Lees dus vooral verder.

Cilindersloten

Cilindersloten zijn de meest gangbare sloten die het meest gebruikt wordt. Het slot bestaat, zoals de naam al zegt, uit een cilinder die je opent met een sleutel. Een cilinderslot is verkrijgbaar in verschillende beveiligingsniveaus, van eenvoudige insteeksloten tot hoogwaardige cilindersloten met anti-kerntrekbeslag voor extra bescherming tegen inbraak.

Meerpuntssloten

Meerpuntssloten bieden een hoger beveiligingsniveau dan standaard cilindersloten. Ze vergrendelen de deur op meerdere punten verspreid over de lengte van de deur. Door deze sloten is het moeilijker voor indringers om binnen te komen. Meerpuntssloten worden vaak gebruikt bij buitendeuren en zijn populair in woningen en bedrijven waar extra beveiliging gewenst is. Dit kan zijn omdat er in de woning of pand veel waarde aan spullen aanwezig is dat je extra beveiliging zou willen hebben.

Oplegsloten

Een oplegslot is een slot dat aan de binnenkant op de deur gemonteerd wordt en komt vaak voor op stompe, naar binnen draaiende deuren. Om een oplegslot te openen via de binnenkant, kun je de trekker naar achter trekken of kan de deur worden geopend met een draaiknop.

Insteeksloten

Een insteekslot is een type slot dat in z’n geheel centraal in de zijkant van de deur wordt gemonteerd. Een insteekslot kun je gebruiken als dagschoot (bedienen via de deurknop) en nachtschoot (met de sleutel).

Smart locks

Smart locks zijn tegenwoordig ook steeds populairder aan het worden. Een smart lock is een elektronisch slot dat je draadloos via wifi of bluetooth kunt bedienen via je telefoon. Het is een handig slot, omdat je via deze weg de deur ook kan openen op afstand, voor momenten dat je bijvoorbeeld op het toilet zit en de deur niet kunt openen voor een bekende.

Wil je je sloten laten monteren of je oude sloten vervangen voor een ander type, laat je sloten dan vervangen door de slotenmaker van Arnhem.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden