Wil jij helemaal tot rust komen in je eigen sauna? Lees dan vooral verder! De mogelijkheden zijn eindeloos. Koop een complete cabine of laat er eentje voor je maken. Ben je zelf een handige klusser. Stroop die mouwen op en volg onze tips!

Waar ga je de sauna plaatsen?

Het is belangrijk dat je de sauna een handige plek in het huis geeft. Zo kiezen mensen die je zijn voorgegaan voor een sauna in een kamer die over is, het rommelhok dat nuttiger ingestoken kan worden, de garage of gewoon in de badkamer. Meet de ruimte goed op, zodat je geen ruimte te kort komt. Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om een sauna in de tuin te plaatsen.

Tweepersoons of groter

Creëer je je eigen privé wellness of mogen straks al jouw vrienden genieten van de sauna? Denk hier goed over na, want als de sauna eenmaal staat, kun je niet zo makkelijk terug. Bepaal ook alvast hoe de sauna verwarmd gaat worden. Je kunt kiezen uit een elektrische saunakachel of een houtkachel. Persoonlijk raden we de elektrische saunakachel aan als je de sauna binnen plaatst. 

De juiste materialen

Je kunt niet van elke materiaal een sauna bouwen. Let goed op welk hout je gaat gebruiken voor de muren. Wij raden alder- of cederhout aan voor een mooie afwerking. Ook niet onbelangrijk: de vloer. Voor een strakke uitstraling kun je er ervoor kiezen om een gietvloer te plaatsen. Deze vloeren kunnen zeer hoge temperaturen aan, wat natuurlijk ideaal is voor in een sauna. Daarnaast moet je niet vergeten de sauna goede te isoleren. Maar pas op! Ventilatie ook heel belangrijk is. Er moet altijd zuurstof van buiten in de sauna kunnen komen. 

Met deze tips weten we zeker dat jij helemaal zen in je eigen gebouwde sauna.

Pin It on Pinterest