entoshof

Ecologische wonen is erg makkelijk

Geplaatst op

Er zijn verschillende zaken die je kunt doen om ecologischer te wonen, dit is natuurlijk erg belangrijk in onze tijd omdat we allemaal mee moeten doen met verschillende aanpassingen in onze leefgewoonten om zo het milieu te kunnen ontzien. Het is dan Intershades: zonwering op maat waar je veel profijt van hebt. Doordat je de zon kunt weren op bepaalde momenten, is het nodig om heel erg met de airco aan de slag te gaan. Wanneer het juist koud buiten is, is het mogelijk om de zonwering meer open te zetten zodat ze naar binnen kan en dat het binnen lekker warm wordt. Dat scheelt natuurlijk wel weer in de stookkosten.

Zorg voor goede isolatie 

Het is erg belangrijk om te zorgen voor goede isolatie in huis omdat je op deze manier kunt voorkomen dat warmte uit de woning weglegt. Dan hoef je niet zo sterk te stoken met je verwarming. Daarbij is ook nog verkeerd zodat het minder tocht. In de zomer is het juist de omgekeerde situatie, dan kan warmte niet zo gemakkelijk je woning in en dan is het voor de airco ook een stuk makkelijker om het koel houden binnen .

Dubbele beglazing 

In Nederland zijn er nog huizen die enkel glas hebben en dit is wat betreft de energieconsumptie niet erg gunstig. Warmte kan namelijk gemakkelijk rechtdoor het enkele glas, ook de kou kan gemakkelijk binnenkomen. 

Er zijn ramen die dubbel glas hebben en tussen het glas zit dan een  laagje lucht dat goed isoleert. Er bestaan ook ramen met driedubbel glas dit isoleert natuurlijk nog beter. Het is slim om de experts eens even te vragen bij jou in de buurt wat er mogelijk is in jouw situatie.

Neem vloerverwarming

Het is mogelijk om vloerverwarming te nemen en zo veel efficiënter woning te verwarmen. Vloerverwarming is goed te plaatsen onder bijvoorbeeld een gietvloer en zorgt ervoor dat je voeten hebt en de vloer warm aanvoelt.

Ook voor deze aanpassing raden we je aan om  lokale experts te raadplegen. Door het allemaal lokaal te houden stimuleer je de economie bij jou in de buurt en dat is gunstig voor de regio. Daarbij is het ook nog eens een keer zo dat wanneer je experts uit de regio neemt het vervoer van bouwmaterialen enzo, niet over hele lange stukken hoeft en dat scheelt uitstoot van de auto’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden