In deze blog gaan we je meer vertellen over de verschillende voordelen die komen met een gietvloer. We vinden het altijd leuk om je te informeren en te inspireren met interessante voorbeelden en tips. Lees dus ook vooral onze andere blogs die je op de site kunt vinden. 

Ecovriendelijk

Of je nu verouderde vloeren op wilt knappen of een betonnen oppervlak te verzegelen, epoxy vloer coating, of ook wel de gietvloer genoemd, is verrassend nuttig voor het behoud van betonnen oppervlakken en de bescherming tegen harde schokken.

Een gietvloer in een autoshop, kamer of garage heeft vele voordelen. Epoxy vloercoating is veerkrachtig en verzegelt je vloer. Zo gaat je ondervloer langer mee. 

Wat is Epoxy Vloer Coating?

Epoxy vloercoating is gemaakt van epoxyhars, polyamine verharder en andere additieven. Wanneer niet gebruikt als een vloercoating, wordt het vaak gebruikt als een lijm. Wanneer het wordt gemengd, vormt het een chemische reactie die je vloer verschillende kwaliteiten geeft. Een van de belangrijkste kwaliteiten die deze chemische reactie oplevert, is nieuwe stabiliteit en duurzaamheid in het oppervlak. Dit proces verzegelt en verhardt het oppervlak waarop het wordt aangebracht, waardoor een stevige hechting ontstaat. 

Design

Decoratieve chips van mica of kwarts kunnen worden toegevoegd aan het epoxymengsel voor een gespikkelde look. Deze stijl voegt een intensiteit toe aan je design. Metallic epoxycoatings zijn ook boeiende optie. Je kunt vrijwel alle soorten vloerafwerking laten realiseren omdat gietvloeren van kunststof gemaakt zijn. Dat maakt dat ze heel gemakkelijk in alle kleuren te maken zijn. 

Kosteneffectief

Epoxy is een betaalbare optie in vergelijking met de andere opties, namelijk de huidige vloer laten verwijderen. Ook de aanschaf van nieuwe tegels of vinyl en extra installatiekosten kunnen worden vermeden wanneer je gaat voor een gietvloer.  

Een professionele installatie van de gietvloer is een investering die de moeite waard is, want de tijd dat de vloer intact blijft, maakt dit een efficiƫnte keuze. Bovendien zijn de resultaten dikwijls veel beter dan wanneer je het zelf doet. Interesse in een gietvloer? Kijk dan eens op www.senso.com.

Pin It on Pinterest