entoshof

DE KEUZE TUSSEN ELEKTRISCHE EN HANDMATIGE ROLLUIKEN

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een aantrekkelijke en effectieve vorm van beveiliging en zonwering, zijn rolluiken een zeer goede optie.  Rolluiken zijn er in elektrische en manuele vorm, maar hoe weet je welke het beste is? Voor meer advies raden we je overigens aan om een kijkje te nemen op de website www.rolluikonderdelen.nl.

We hebben de voordelen en nadelen voor je geschetst om je te helpen de juiste keuze te maken.

ELEKTRISCHE ROLLUIKEN

Elektrische rolluiken zijn voorzien van een kleine motor die de rolluiken met een druk op de knop opent en sluit.  De motor kan worden aangesloten op je elektriciteitsvoorziening of ze kunnen worden aangesloten op zonne-energie, voor ultieme energie-efficiëntie. Elektrische rolluiken worden bediend met behulp van een kleine afstandsbediening of een paneel dat ergens in huis is gemonteerd. Het grote voordeel van elektrische rolluiken is hoe handig ze zijn. Je kunt ze precies zo openen of sluiten als je wilt met een druk op de knop, ongeacht waar ze zich bevinden. Je kunt de rolluiken ook voorzien van sensoren die de rolluiken automatisch omhoog of omlaag brengen afhankelijk van het tijdstip van de dag of de weersomstandigheden. Elektrische rolluiken zijn ook verrassend onderhoudsarm als ze gebruik maken van kwaliteitscomponenten. Iets waar je wel rekening mee moet houden is dat elektrische rolluiken duurder zijn om te installeren dan manuele rolluiken, vanwege de extra componenten die je nodig hebt en de extra tijd die nodig is voor de installatie.

HANDMATIGE ROLLUIKEN

Handmatige rolluiken zijn rolluiken die je zelf opent en sluit met behulp van een mechanisme zoals een wikkelaar. Ze zijn erg populair vanwege het feit dat ze het meest kosteneffectieve type rolluik zijn om te installeren. Zowel deuren als ramen zijn voorzien van manuele rolluiken en de wikkelaar of slinger bevindt zich aan de binnenkant van de deur of het raam, zodat je er gemakkelijk toegang toe hebt. Het enige waar je bij manuele rolluiken rekening mee moet houden is dat je elke dag naar al je deuren en ramen moet gaan en het rolluik fysiek moet openen en sluiten. Als je ze de hele dag door wilt open en sluiten, moet je naar elke deur en elk raam afzonderlijk gaan, en dit kan behoorlijk tijdrovend zijn. Handmatige rolluiken zijn weliswaar betrouwbaar, maar hebben ook meer onderhoud nodig dan elektrische rolluiken om ze optimaal te laten functioneren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden