entoshof

De beste vloeren voor woning en bedrijf

Geplaatst op

Ben jij opzoek naar een goede vloer die geschikt is voor een pand, bedrijf of woning? Dan zit je hier goed! Bij g-vloeren.nl kun je mooie, verschillende gietvloeren vinden die ieder zijn eigen functie heeft. Het is belangrijk om de specifieke eisen van de ruimte waar de vloer wordt geïnstalleerd in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste vloer. Zowel polyurethaan gietvloeren als epoxy gietvloeren hebben hun eigen unieke eigenschappen en kunnen een goede keuze zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van de ruimte. In deze blog vind je de mogelijkheden en kwaliteiten van de verschillende gietvloeren van g-vloeren.nl.

Polyurethaan gietvloeren

Om de soort van jou gietvloer te bepalen is het belangrijk om eerst te vermelden waar de vloer voor geplaatst moet worden. Er zijn namelijk twee verschillende gietvloeren te verkrijgen die ieder zijn eigen doel heeft. Zo zijn bijvoorbeeld polyurethaan gietvloeren gemaakt van een mengsel van polyurethaanhars en een hardingsmiddel. Ze zijn duurzaam, slipvast en hebben een hoge chemische bestendigheid. Ze zijn ook bestand tegen zware belastingen en zijn gemakkelijk te onderhouden. Doordat de vloeren van polyurethaanhars ook flexibel en zachter zijn dan de standaard, is het niet mogelijk dat de vloer snel zal scheuren en heeft deze dus een langere levensduur. Polyurethaan gietvloeren zijn geschikt voor gebruik in omgevingen zoals huizen, bewaringen, ziekenhuizen en kantoren. 

Expoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn gemaakt van een mengsel van epoxyhars en hardingsmiddel. Ze zijn ook duurzaam en hebben een hoge chemische bestendigheid, maar zijn niet zo bestand tegen zware belastingen als polyurethaan gietvloeren. Desondanks is de epoxy gietvloer nog sterker dan beton! Bij deze variant van gietvloeren is het ook mogelijk om kleuren, aanduidingen, bedrijfslogo’s of afbeeldingen te laten verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld de weg of route in het ziekenhuis of parkeergarage makkelijk aanduiden. Doordat je de aanduidingen verwerkt in de vloer zal het niet gaan slijten of beschadigen en blijft het belangrijke punt altijd duidelijk. Epoxy gietvloeren zijn geschikt voor gebruik in omgevingen waar een hoge chemische bestendigheid nodig is, zoals magazijnen, garages en technische ruimtes.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden