Het aanschaffen en (laten) installeren van een airco brengt naast verkoeling op de warme dagen nog meer voordelen met zich mee. Deze voordelen beschrijven we in dit artikel. Een airco is daarnaast minder slecht voor het milieu dan de meeste mensen denken. Er worden namelijk (bijna) alleen airco’s verkocht die werken door middel van een warmtepomp, net zoals je vaak in koelkasten ziet. Daarnaast zijn er energiezuinige airco’s te koop met een A++ energielabel. 

Koelen en verwarmen

Er bestaan verschillende typen airco’s. De split airco’s raden we het meeste aan. Dit type airco zorgt niet alleen voor verkoeling op de warme dagen, maar ook voor verwarming op de koude dagen. Wanneer je meerdere airco units in je huis hebt hangen, kun je deze per kamer bedienen. Je kunt er dus voor kiezen om slechts 1 kamer te verwarmen. De centrale verwarming hoeft hierdoor niet per se aan. Dit scheelt weer erg veel geld op je energierekening. 

Een goede investering

Het aanschaffen van een airco is een goede investering. Tegenwoordig laten steeds meer mensen in Nederland hun woning of bedrijfspand voorzien van een airconditioning systeem. Dat is ook niet zo gek, want we krijgen te maken met steeds warmere dagen. Veel mensen hebben echter nog het beeld dat een airco zorgt voor een torenhoge energierekening, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Moderne airco’s hebben een acceptabel energieverbruik. 

Schone lucht in huis

Een airco koelt en/of verwarmt niet alleen, maar zorgt er ook voor dat je huis goed wordt geventileerd. Door de airco krijgt de ruimte een constante frisse luchttoevoer, zonder dat je je ramen open hoeft te zetten. Ook de luchtvochtigheid houd een airconditioner op peil. Je zal merken dat je minder last hebt van symptomen van allergieën, astma, reuma of artritis. 

Verbeterde leefomstandigheden

Niet alleen adem je gezuiverde lucht in, doordat je in de zomer niet wegsmelt in je huis, slaap, werk en functioneer je beter. 

Pin It on Pinterest