Trapbekleding vind je in verschillende soorten, maten en kleuren. Je kunt je trap bekleden over de gehele breedte, maar er zijn ook oplossingen die de traptrede gedeeltelijk bedekken. Wanneer je gaat voor het gedeeltelijk bedekken van de trede, krijg je een traploper-effect. 

Een geverfde trap

Het kan ook zijn dat je momenteel geen trapbekleding op je trap hebt liggen, maar dat je trap bijvoorbeeld gewoon geverfd is. Op zich niets mis mee, maar wanneer je alleen verf op je trap hebt kan het zijn dat hij erg glad is. Een oplossing kan een trap strip zijn. Dit is een anti slip strip die je op je trap plakt, waardoor er profiel ontstaat en je minder snel uitglijdt. Toe aan een ander soort trapbekleding? Lees hier meer over de verschillende soorten trapbekleding. 

Natuursteen of glazen trap

Een trap met natuursteen of glas zie je steeds vaker terugkomen in een modern interieur. Niet gek want het ziet er echt prachtig uit. Het nadeel van dit type bekleding is echter wel dat je er snel vuil op ziet liggen, vooral op een glazen trap. Deze dien je erg vaak schoon te maken. Daarnaast is het comfort van deze bekleding minder dan bijvoorbeeld een trap van tapijt. 

Houten trapbekleding 

Hout ziet er niet alleen mooi uit op je trap, het is ook nog erg geluiddempend en heeft een warme uitstraling. Daarnaast kan hout eenvoudig over oude treden geplaatst worden. 

Marmoleum 

Marmoleum is erg populair voor op de trap. Het materiaal is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen, is erg slijtvast en is zeer eenvoudig schoon te maken. Ook een trap van marmoleum is voorzien van antislip strips, omdat hij zonder deze strips glad kan zijn. 

Trapmatten

Trapmatten zijn ook een leuke optie. Deze plaats je eenvoudig over de geverfde trap heen. Naast trapmatten van stof zijn er ook aluminium trapmatten verkrijgbaar. 

Pin It on Pinterest