Zo min mogelijk tijd eraan besteden maar toch de perfecte uitstraling. Dat is een van de redenen om kunstgras of nepgras te hebben in je tuin, balkon of terras. Heerlijk terwijl je aan het genieten bent en de kinderen gerust op een zachte ondergrond kunnen spelen. Met kunstgras in je tuin heb je als bewoner de onderstaande voordelen:

  • Kindvriendelijk en huisdiervriendelijk
  • Natuurlijke uitstraling
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden

Kindvriendelijk, huisdiervriendelijk en veilig

Een kunstgras gazon is erg zacht, hierdoor kunnen kinderen en huisdieren onbezorgd spelen. Daarnaast heb je ook veel minder last van ongedierte en onkruid. Zo blijft het gazon mooi en ook veilig en speelbaar voor kinderen en huisdieren. Vooral omdat kinderen best druk kunnen zijn met spelen en vallen is het een fijn om een zachte landing te maken op het gazon.

Kunstgras vat ook niet heel snel vlam. Bijvoorbeeld een vonk van de barbecue of een rokende sigarettenpeuk moet geen probleem zijn. Het is natuurlijk wel slecht voor de levensduur, maar zal niet snel leiden tot brand.

Natuurlijke uitstraling

In de afgelopen jaren is het uiterlijk van kunstgras sterk verbeterd. Het ziet er natuurlijker uit en voelt zacht aan. De groene en natuurlijke kleur van het kunstgras springt eruit. Kunstgras blijft vaak lang mooi, in sommige gevallen wel 25 jaar. Om die lange levensduur te behalen heeft die wel enige verzorging en onderhoud nodig.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Weinig onkruid en ongedierte, geen snoei en sproei gedoe meer. Dat scheelt een heleboel tijd en energie. Dankzij kunstgras kun je zonder veel onderhoud, toch jaren lang plezier hebben van een mooie tuin. Natuurlijk moet er wel wat gedaan worden om de levensduur lang te houden. Zo is het handig om eens per jaar het gazon te borstelen met een harde bezem zodat het mooi rechtop blijft staan. Blaadjes, takjes en vuil worden hiermee ook verwijderd.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

4 seizoenen lang behoudt het kunstgras zijn lengte, kleur en uitstraling. Ideaal is natuurlijk om tijdens de zomer er lekker op te liggen en te spelen. Tijdens de winter en herfst glijden de regendruppels en sneeuwvlokken er vanaf. Het zorgt zo niet voor een modderige ondergrond.

Pin It on Pinterest