entoshof

4 verhuistips voor ouderen

Geplaatst op

Wanneer je als oudere gaat verhuizen, is alle hulp welkom. Niet alleen met het daadwerkelijk verhuizen van de spullen van bijvoorbeeld het ouderlijk huis naar een seniorenwoning, maar ook met het uitzoeken van spullen. De kans is groot dat je kleiner gaat wonen. Om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen geven we je graag een aantal tips.

Schakel hulp in van je kinderen of kleinkinderen

Het uitzoeken van de spullen die je wel of niet meeneemt is iets dat een verhuisbedrijf bijvoorbeeld helaas niet voor je kunt doen. Maar je kinderen of kleinkinderen kunnen je wellicht wel helpen. Wil je echt zelf de controle houden van de spullen die op de ´gaat-wegstapel´ komt te liggen? Check het achteraf of laat je hulptroepen bij twijfel gevallen het even aan je vragen.

Begin op tijd

Heel belangrijk is om op tijd te beginnen met het uitzoeken van de spullen. Wanneer je kleine beetjes per dag uitzoekt ben je klaar wanneer de verhuisdag nadert. Zo zorg je ervoor dat je geen onnodige spullen verhuisd naar je nieuwe stekkie.

Bedenk wat je met de achtergebleven spullen gaat doen

Geef je familie eventueel de kans om tussen de spullen te kijken die je achterlaat. Misschien zit er iets waardevols of praktisch voor hen tussen. Geef alle overige spullen aan een goed doel of een tweedehandswinkel. Zitten er echt mooie meubels en/of spullen tussen? Wellicht kan iemand dit voor je verkopen via tweedehandssites, zoals Marktplaats.

Schakel een verhuisservice in

Er bestaan vele verhuisbedrijven die speciaal in te zetten zijn voor het verhuizen van ouderen. Zo gaan ze net een stapje verder en kunnen ze ook nog dingen, zoals lampen, losmaken en meenemen. In het nieuwe huis is het zelfs mogelijk om je spullen weer in te laten delen en/of te monteren door het verhuisbedrijf in Gouda.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden