entoshof

4 tips voor het verhuizen van je kamerplanten

Geplaatst op

Veel mensen hebben kamerplanten in huis, het staat leuk, voegt kleur toe en is goed voor het zuiveren van de lucht. Wanneer je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat je geliefde planten heel en gezond over komen naar je nieuwe stekkie. Grote kamerplanten brengen nog meer uitdaging met zich mee, omdat deze vaak in combinatie met een grote pot aarde erg zwaar zijn. Laat je het verhuizen van je spullen en planten liever aan professionals over? Neem contact op met verhuisbedrijf Rotterdam voor de mogelijkheden. 

Tref goede voorbereidingen

We raden je aan een paar dagen voor de verhuizing te stoppen met het geven van water. Water maakt de pot met aarde namelijk een stuk zwaarder. Let er wel op dat je per type klant bekijkt of dit mogelijk is. Je wilt natuurlijk niet dat je plant dood gaat door een tekort aan water.

Maak meteen schoon

Een verhuizing is het perfecte moment om niet alleen al je spullen eens grondig af te stoffen en schoon te maken, maar ook je plantenpotten kun je onder handen nemen! Waarschijnlijk heb je deze nog nooit schoongemaakt. Voor het schoonmaken van je plantenpotten raden we aan een sterke allesreiniger en een stevige schoonmaakborstel te gebruiken. Doe dit wel zorgvuldig. Wanneer het schoonmaakmiddel op de planten komt, kunnen de wortels doorbranden. 

Bind de bladeren samen

Voor zo min mogelijke kans op schade aan je planten, bind je de bladeren voorzichtig samen met een stukje touw. Doe dit uiteraard niet te strak, dan heb je kans op het knakken van de takken. 

Pak de planten in 

Planten kunnen niet goed tegen kou en temperatuurschommelingen, pak je planten daarom in met een laag inpakpapier en daarna noppenfolie. Zo is je plant beschermt tegen de kou en het stoten. Kleine kamerplanten kun je in een verhuisdoos doen, zorg ervoor dat ze niet gaan schuiven. Vul de onderkant van de doos, indien nodig, op met afdekpapier.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site houden we je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van home & living.

Contactgegevens

Via info @ entoshof.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden